Maaltijdsalade met vijgen en parmaham

Vijgen zijn in Nederland lang niet altijd makkelijk verkrijgbaar. Dus als ze er zijn wil ik er optimaal gebruik van maken. Deze maaltijdsalade met vijgen en parmaham doet door de ingrediënten zoals vijgen, peer en walnoten misschien wat herfstachtig aan, maar kan het hele jaar door gegeten worden.
Maaltijdsalade met vijgen en parmaham; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; vijgen; peer; peren; parmaham; geitenkaas; walnoot; walnoten

Maaltijdsalade met vijgen en parmaham maken

De vijgen en parmaham maken dit een luxe salade en door de combinatie van ingrediënten barst de salade van de smaak. Toch is deze maaltijdsalade heel eenvoudig om te maken en staat het gerecht binnen een kwartier op tafel.

Even een dressing kloppen en de peer en vijgen in stukjes snijden en daarna is het een kwestie van het verdelen van de ingrediënten.

Ik heb de salade geserveerd met een stokbroodje met pompoenhummus.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze maaltijdsalade met vijgen en parmaham afdrukken.

Maaltijdsalades

Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.

Bron recept maaltijdsalade met vijgen en parmaham: leuke recepten (website)

Maaltijdsalade met vijgen en parmaham

Menugang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 15 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram eikenbladsla
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram parmaham
  • 4 verse vijgen
  • 1 grote peer
  • 100 gram walnoten
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • peper
  • zout

Bereiden

  1. Snijd de peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in stukjes.

  2. Snijd de vijgen in kwarten.

  3. Klop een dressing van de olijfolie, citroensap, honing, peper en zout,

  4. Verdeel de sla, peer, vijgen en parmaham over 2 borden. Sprenkel de dressing over de salade. Verdeel de geitenkaas en walnoten over de salade.

Notities

Lekker met een stokbroodje met kruidenboter, kruidenkaas of (pompoem)humus

Volg receptentesten.nl op social media