Maaltijdsalade met rode bieten en geitenkaasdressing

In dit recept voor een maaltijdsalade met rode bieten en geitenkaasdressing worden blokjes gekookte rode biet geserveerd op een bedje van veldsla. Daarnaast bestaat de salade onder meer uit blokjes peer, bosui en munt. Maar vooral de dressing van zachte geitenkaas is heel erg lekker.

Maaltijdsalade met rode bieten en geitenkaasdressing; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; salade; maaltijdsalade; rode bieten; bieten; geitenkaas; peer; veldsla; munt

Maaltijdsalade met rode bieten en geitenkaasdressing maken

Gelukkig kun je in de supermarkten gekookte rode bieten kopen. Dat scheelt veel werk! Deze maaltijdsalade staat dan ook binnen 20 minuten op tafel. Voor de salade hoef je alleen maar de bieten, peer en bosuitjes in stukken te snijden. Vervolgens pureer je alle ingrediënten voor de geitenkaasdressing en dan kun je borden opmaken.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Maaltijdsalade met rode bieten en geitenkaasdressing afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 610 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 32 gram
Vet per portie: ca. 45 gram
Eiwit per portie: ca. 19 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten die snel klaar zijn

Deze maaltijdsalade met rode bieten en geitenkaasdressing staat binnen 20 minuten op tafel. Voor mij zijn alle recepten die binnen 30 minuten op tafel staan snel klaar. Kijk HIER voor meer recepten die snel klaar zijn.

Maaltijdsalades

Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.

Maaltijdsalade met rode bieten en geitenkaasdressing

Deze maaltijdsalade met rode bieten en geitenkaasdressing is een heerlijke combinatie van aardse rode bieten en peer en een heerlijke dressing van geitenkaas en munt.

Menugang Hoofdgerecht
Keyword geitenkaas, munt, peer, rode bieten, veldsla
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 610 kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels notenolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 500 gram gekookte rode bieten ontveld, in blokjes
  • 3 bosuitjes in dunne ringen
  • ½ citroen
  • 1 handpeer
  • 100 gram verse zachte geitenkaas zonder korst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1-2 theelepels vloeibare honing
  • 75 gram veldsla
  • 4 eetlepels muntblaadjes fijngesneden

Bereiden

  1. Klop de notenolie en azijn door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep dit door de bieten samen met de bosui.
  2. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de citroen uit.
  3. Pureer de geitenkaas met 2 eetlepels citroensap, de citroenrasp en de olijfolie met een staafmixer tot een gladde dressing. Breng de dressing op smaak met honing en royaal peper.
  4. Schil de peer, snijd deze in blokjes en besprenkel ze met de rest van het citroensap.
  5. Verdeel de sla over 2 borden. Leg in het midden een bergje van het bietenmengsel en verdeel de peer eromheen. Besprenkel het gerecht met de geitenkaasdressing en bestrooi met de munt.

Dit recept voor een maaltijdsalade met rode bieten en geitenkaasdressing heb ik gevonden in een kookschrift op de website van Albert Heijn.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *