Maaltijdsalade met gerookte kipfilet en mango

Op het moment dat ik dit schrijf is het al dagenlang heerlijk zomers weer. Met dit warme weer heb ik helemaal geen zin om lang in de keuken te staan. Daarom maak ik deze zomerse maaltijdsalade met gerookte kipfilet en mango.

Maaltijdsalade met gerookte kipfilet en mango; reept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; gerookte kip; gerookte kipfilet; mango; cashewnoten; rucola;

Maaltijdsalade met gerookte kipfilet en mango maken

Er komt geen pan te pas aan deze salade, alleen wat snijwerk. Deze maaltijdsalade staat dan ook binnen 10 minuten op tafel. De combinatie van de kip, de zurige mango en de knapperige cashewnoten is erg lekker.

Dit keer at ik alleen, onderstaand recept is dan ook voor 1 persoon. Het is echter heel makkelijk uit te breiden voor 2 of meer personen.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediƫnten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze maaltijdsalade met gerookte kipfilet en mango afdrukken.

Mangostukjes

Ik ben dol op mango, maar ben ook al vaak teleurgesteld door mango’s die ik gekocht had. Ik probeer altijd de rijpheid van de mango te testen door zachtjes in de vrucht te knijpen, maar het komt toch nog best vaak voor dat ik een onrijpe mango tref met weinig smaak. Ik koop daarom vaak kant en klare mangostukjes. Voor deze salade heb ik de grove blokjes mango wat kleiner gesneden.

Maaltijdsalades

Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.

Maaltijdsalade met gerookte kipfilet en mango


Menugang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 10 minutes
Porties 1 persoon

Ingrediƫnten

  • 1 gerookte kipfilet
  • 1 avocado
  • 150 gram mangoblokjes
  • 75 gram rucola melange
  • handje ongezouten cashewnoten
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

  1. Snijd de gerookte kipfilet in stukjes. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Klop de citroensap, honing, mosterd en olijfolie tot een dressing

  3. Verdeel de rucola melange over een bord. Verdeel de avocado, kipfilet en mango over de sla. Sprenkel en de dressing over de salade en sprenkel de dressing erover.

 

Volg receptentesten.nl op social media