Maaltijdsalade met chorizo en kaas

Deze maaltijdsalade met chorizo en kaas bevat naast de sla, chorizo, kaas, olijven en tomaten ook tuinkers. Tuinkers is een kiemgroente en wordt gegeten als het plantje nog maar een paar dagen oud is. Je kunt tuinkers zelf thuis kweken op wat vochtige watten, maar je kunt het ook in de supermarkt kopen. Tuinkers smaakt pittig, de smaak lijkt een beetje op mosterd.

Maaltijdsalade met chorizo en kaas; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; salade; maaltijdsalade; chorizo; kaas; veldsla; tomaat; tomaten; kerstomaat; kerstomaten; kerstomaatjes; olijf; olijven; tuinkers

Maaltijdsalade met chorizo en kaas maken

Voor deze maaltijdsalade hoef je niets te koken of te bakken. Je hoeft alleen maar de kaas, chorizo en wat overige ingrediënten te snijden en een dressing te kloppen. De chorizo en tuinkers maken deze salade lekker pittig.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze maaltijdsalade met chorizo en kaas afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Chorizo

Chorizo is een Spaanse worstsoort met een kruidige smaak. Chorizo wordt gemaakt van grof gehakt varkensvlees. Er zijn diverse varianten van chorizo verkrijgbaar, van mild pittig tot zeer pittig. Paprikapoeder zorgt voor de rode kleur van de worst en de pittigheid. Daarnaast kunnen er ook andere kruiden aan de worst zijn toegevoegd zoals zout, oregano, knoflook of komijn.

Chorizo Pamplona is een bekende variant van deze worst. Chorizo Pamplona wordt gemaakt van fijner gehakt of zelfs gemalen varkensvlees.

Kijk HIER voor meer recepten met chorizo.

Maaltijdsalades

Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.

Meer mediterrane recepten

Een mediterraan recept is een recept uit de  keuken van landen rondom de Middellandse zee. Denk bijvoorbeeld aan de keukens van Spanje, Italië of Griekenland.

Kenmerkend voor de mediterrane keuken zijn recepten met veel verse groenten, vis en mager vlees. Verse kruiden en ingrediënten van  goede kwaliteit zorgen voor veel smaak in de gerechten.

Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Maaltijdsalade met chorizo en kaas

De maaltijdsalade met chorizo en kaas is goed gevuld en lekker pittig door de chorizo en tuinkers.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword chorizo, kaas, kerstomaten, sla, tuinkers, zwarte olijven
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak basilicum
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 100 gram chorizo (vleeswaren)
  • 100 gram plakjes belegen kaas (broodbeleg)
  • naar smaak zwarte olijven zonder pit
  • 150 gram veldsla
  • 1 bakje tuinkers

Bereiden

  1. In een kom olie, citroensap, mosterd, Italiaanse kruiden, honing, zout en peper tot een dressing kloppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Basilicum grof snijden (enkele blaadjes achterhouden voor garnering) en door dressing roeren. Bosui door dressing roeren.
  2. Tomaatjes wassen en halveren.
  3. Chorizoplakjes in dunne reepjes snijden.
  4. Kaasplakjes in dunne reepjes snijden.
  5. Olijven in plakjes snijden.
  6. Veldsla over vier borden verdelen.
  7. Tomaatjes, chorizo, olijven en kaas voorzichtig door de dressing scheppen en over de salade verdelen. Tuinkers van bedje knippen en over de borden verdelen. Garneren met achtergehouden basilicumblaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.