Maaltijdsalade met artisjokken en courgette

Donna Hay is absoluut een van mijn favoriete kookboekschrijfsters. Zij weet met simpele ingrediënten heerlijke gerechten te maken. Deze maaltijdsalade met artisjokken en courgette is ook gebaseerd op een van haar recepten.
Maaltijdsalade met artisjokken en courgette; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; veldsla; courgette; artisjok; kerstomaten; kerstomaatjes; feta

Maaltijdsalade met artisjokken en courgette maken

Donna Hay weet altijd met enkele ingrediënten toch een heerlijk gerecht te maken. Voor deze maaltijdsalade heb je alleen veldsla, kerstomaten, courgette, artisjokken en feta nodig. De dressing is al net zo simpel: gewoon wat citroensap met olijfolie. En toch is het een lekkere, zomerse salade.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze maaltijdsalade met artisjokken en courgette afdrukken.

Gekleurde kerstomaatjes

Je kunt voor deze salade gewone rode kerstomaatjes gebruiken. Maar tegenwoordig zie je in de supermarkten steeds vaker een mix van gele, oranje, rode en soms zelfs paarse kerstomaatjes. Ik vind dat erg feestelijk staan in een salade en heb ze daarom ook bij deze maaltijdsalade met artisjokken en courgette gebruikt.

 

Bron recept maaltijdsalade met artisjokken en courgette: blog Maaike van Kessel en kookboek “de snelste keuken” (Donna Hay)

Maaltijdsalade met artisjokken en courgette

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 potjes gemarineerde artisjokharten (Sacla)
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie (voor de dressing)
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie (om te bakken)
  • zout
  • peper
  • 1 zakje veldsla (75 gram)
  • 250 gram (gekleurde) kerstomaatjes
  • 250 gram feta

Bereiden

  1. Laat de artisjokken uitlekken.

  2. Snijd de courgette in plakjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakjes courgette tot ze zacht worden. Breng op smaak met peper en zout en laat de plakjes afkoelen.

  3. Klop een dressing van de citroensap en 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel de veldsla, courgette en kerstomaatjes over 2 borden en besprenkel met de dressing. Verdeel de artisjokharten en feta over de borden.

Volg receptentesten.nl op social media