Kokoscake met ananas en amandel

Deze kokoscake met ananas en amandel is een heerlijke combinatie van kokos en fruit. De cake bestaat bijna volledig uit kokos, suiker en stukjes ananas en wordt gegarneerd amandelen en abrikozenjam.

Kokoscake met ananas en amandel; recept; recepten; cake; taart; kokos; ananas; abrikozenjam; amandelen; zoet

Kokoscake met ananas en amandel maken

Deze cake is heel eenvoudig om te maken. Je hebt er geen keukenmachine voor nodig. Je hoeft alleen maar kokos, suiker, melk, gesmolten boter, een ei en een beetje bloem door elkaar te mengen. Daarna schep jhe stukjes ananas door het beslag. De cake wordt gegarneerd met geschaafde amandelen. Na het bakken verdeel je nog wat abrikozenjam over de cake.

Tip: deze kokoscake met ananas en amandel is nog lekkerder als je hem een dagje laat staan. Ook na invriezen is de cake erg lekker.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze kokoscake met ananas en amandel afdrukken.

Cakevorm

Voor het bakken van een cake gebruik ik het liefst een siliconen bakvorm. Een siliconen bakvorm hoef je niet in te vetten. Na het bakken laat je de cake eerst afkoelen en daarna kun je deze heel eenvoudig storten.
Als een siliconen bakvorm vaker gebruikt is of een aantal keer in de afwasmachine is geweest, kan deze uitdrogen. Doe dan wat (smaakloze) olie op een keukenpapiertje en vet hier de vorm dun mee in.

Meer recepten voor cake, taart of zoetigheid

Kijk HIER voor meer recepten voor cakes, taarten of andere lekkere zoete recepten.

Kokoscake met ananas en amandel

Deze kokoscake met ananas en amandel is een heerlijke combinatie van kokos en fruit. De cake bestaat bijna volledig uit kokos, suiker en stukjes ananas en wordt gegarneerd amandelen en abrikozenjam. 

Menugang Taart/cake
Keyword ananas, kokos
Oven 35 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 8 personen

Ingrediënten

  • 150 ml melk
  • 60 gram boter
  • 240 gram gemalen kokos
  • 240 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 30 gram bloem
  • 200 gram ananas vers, diepvries of uit blik
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 2 eetlepels abrikozenjam

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bakvorm (indien nodig) in.  

  2. Verwarm de melk en smelt de boter erin. Meng de kokos met de basterdsuiker en roer de melk erdoor. Roer vervolgens het ei en de bloem erdoor. Meng tot een egaal beslag.

  3. Snijd de ananas in blokjes, meng door het beslag en giet in de ingevette springvorm. Bestrooi met de geschaafde amandelen. Bak de taart in 35 minuten goudbruin en gaar.

  4. Verwarm de abrikozenjam met een scheutje water. Bestrijk de taart ermee. 

Dit recept voor een kokoscake met ananas en amandel is ook terug te vinden op de website van 24Kitchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.