Kipfilet met mediterrane tomatensaus

Heerlijk dit recept van kipfilet met mediterrane tomatensaus! De kipfilet wordt even gebakken en daarna gestoofd in een saus met tomaten, ui, knoflook en olijven. De kip in tomatensaus wordt geserveerd met wat basilicum en schaafsels Parmezaanse kaas. Echt een smaakbommetje!

Kipfilet met mediterrane tomatensaus; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; kip; kipfilet; passata; gezeegde tomaten; basilicum; olijf; olijven; parmezaanse kaas; italiaans; mediterraan; donna hay

Kipfilet met mediterrane tomatensaus maken

Dit recept staat in ongeveer 30 minuten op tafel. Je bakt wat ui en knoflook en bakt de kipfilet even mee. Daarna voeg je gezeefde tomaten en nog wat smaakmakers toe en laat je het geheel kort stoven. Tot slot strooi je er nog wat Parmezaanse kaas en basilicum over.

Ik heb de kipfilet geserveerd op een bedje van gestoomde haricots verts en courgette. Door eerst de groenten op het bord te leggen en de kip met saus daarop te serveren, loopt de tomatensaus ook door de groenten. Heerlijk!

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze kipfilet met mediterrane tomatensaus afdrukken.

Donna Hay

Donna Hay is absoluut een van mijn favoriete kookboekschrijfsters. Zij weet met een beperkt aantal ingrediënten en in korte tijd, toch een bijzonder gerecht te maken. Deze kipfilet met mediterrane tomatensaus is ook gebaseerd op een van haar recepten.

Vanwege de auteursrechten neem ik niet alle recepten van Donna Hay die ik gemaakt heb over in mijn blog. Ik beperk met tot de recepten die ik elders online kan vinden. Neem van mij aan dat het zeer de moeite waard is om ook andere recepten van haar te proberen.

Kijk HIER voor meer recepten van Donna Hay.

Meer mediterrane recepten

Een mediterraan recept is een recept uit de  keuken van landen rondom de Middellandse zee. Denk bijvoorbeeld aan de keukens van Spanje, Italië of Griekenland.

Kenmerkend voor de mediterrane keuken zijn recepten met veel verse groenten, vis en mager vlees. Verse kruiden en ingrediënten van  goede kwaliteit zorgen voor veel smaak in de gerechten.

Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Kipfilet met mediterrane tomatensaus

Kipfilet wordt even gebakken en daarna gestoofd in een saus met tomaten, ui, knoflook en olijven. De kipfilet met mediterrane tomatensaus wordt geserveerd met wat basilicum en schaafsels Parmezaanse kaas. Echt een smaakbommetje!

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Keyword basilicum, gezeefde tomaten (passata), kipfilet, Parmezaanse kaas, zwarte olijven
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 500 ml gezeefde tomaat
  • 60 ml witte wijn
  • 1 theelepel suiker
  • 20 gram grof gehakte basilicum
  • 80 gram ontpitte zwarte olijven
  • Parmezaanse kaas

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Doe er de ui en knoflook in en fruit deze ca. 2 minuten of tot alles zacht is.
  2. Voeg de kipfilet toe en bak deze 2 minuten aan elke kant of tot hij mooi bruin is.
  3. Voeg de gezeefde tomaat, wijn en suiker toe en laat de kip op halfhoog vuur ca. 8 minuten stoven of tot de kip gaar is. Roer de olijven erdoor en laat nog even goed doorwarmen.
  4. Verdeel de kip over de borden en schep de saus erover. Bestrooi met de basilicum. Schaaf wat Parmezaanse kaas over de kip.

Notities

Lekker met: Gestoomde haricots verts en courgette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.