Kerrierijst met spinazie en kip

Dat zijn de fijnste recepten: simpel om te maken, maar oh zo lekker. Al bladerend door een oude Delicious had ik dit recept van kerrierijst met spinazie en kip vooral uitgezocht omdat ik zin had in spinazie. Maar zodra ik een hap van de kerrierijst met pistachenoten en lente-ui  had genomen, begreep ik dat deze rijst de echte ster van de show is. De rijst is lekker pittig door de kerrie en de nootjes geven er wat extra bite aan. Lekker!

Kerrierijst met spinazie en kip; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; rijst; kerrie; spinazie; kip; pistache; pistachenoot; pistachenoten; zelfgemaakt; koken; snel klaar; eenvoudig; simpel

Kerrierijst met spinazie en kip maken

Je kunt dit gerecht binnen een half uur bereiden, maar ik de smaken van de kerrie trekken beter in als je afgekoelde rijst gebruikt. Ik kook de rijst daarom vaak al eerder op de dag. Je bakt de rijst dan vervolgens op met bosuitjes, knoflook, kerrie, zout en peper. Terwijl de rijst warm wordt, bak je ook de blokjes kipfilet en de spinazie.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Kerrie

Kerrie is een mengsel van kruiden en specerijen. Daarom zijn er erg veel verschillende smaken kerriepoeder verkrijgbaar. De gele kleur van de kerrie wordt veroorzaakt door de kurkuma die altijd deel uitmaakt van het mengsel. Daarnaast bevat het mengsel meestal ook gember, kardemom, koriander, kruidnagel, karwij (kummel), komijn en peper.

Kipfilet of kippendijfilet

Ik vervang kipfilet in recepten regelmatig door kippendijfilet. Kippendijfilet is doorgaans goedkoper dan kipfilet. Het heeft wat mij betreft meer smaak en het blijft malser tijdens het bakken. Het is echter wel wat vetter dan kipfilet. Ook zijn het geen mooie stukjes vlees. 

Als los stukje vlees vind ik de kippendijfilet minder geschikt. Maar in blokjes, zoals ook in dit recept van kerrierijst met spinazie en kip gebruikt wordt, vind ik het een prima vervanger.

Kijk HIER voor meer gerechten met kip.

Kerrierijst met spinazie en kip

Deze kerrietijst met spinazie en kip barst van de smaak. Het gerecht is heel eenvoudig om te maken en staat binnen 30 minuten op tafel.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken MIdden-Oosters
Keyword kerrie, kipfilet, pistachenoten, rijst, spinazie
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 50 gram gepelde, ongezouten pistachenootjes
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 600 gram spinazie
  • 500 gram kipfilet in blokjes
  • peper
  • zout
  • 300 gram basmati rijst
  • 2 eetlepels olie
  • 6 bosuitjes fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst

Bereiden

  1. Bereid enige uren (of een dag) voordat je gaat koken de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Je kunt ook warme rijst gebruiken, maar de smaken van de kerrie zullen beter intrekken als je afgekoelde rijst gebruikt.

  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en fruit de bosui en knoflook zachtjes. Voeg het kerriepoeder, de pistachenootjes en de rijst toe en bak het geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Was ondertussen de spinazie en kook deze met aanhangend water in enkele minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak hierin de kipfiletblokjes goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.

Dit recept voor kerrierijst met spinazie en kip is gebaseerd op een recept uit het tijdschrift Delicious.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.