Kapucijners met chorizo en tomaten

Kapucijners zijn van die bonen die zich met vrijwel alle smaken goed laten combineren. Dit recept voor kapucijners met chorizo en tomaten is lekker pittig door de chorizo en rode peper die aan de kapucijners worden toegevoegd. Kapucijners met chorizo en tomaten; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; kapucijners; tomaat; tomaten; chorizo; slank; snel klaar; koolhydraatarm

Kapucijners met chorizo en tomaten maken

Dit recept is niet moeilijk om te maken en staat binnen een half uurtje op tafel. Eerst bak je wat chorizo uit, daarna voeg je er uien, rode peper en komijn aan toe. Tot slot voeg je de kapucijners en kerstomaatjes toe. In het oorspronkelijke recept wordt aangegeven dat het lekker is om aardappelpuree bij dit recept te serveren. Ik vind het gerecht eigenlijk al behoorlijk vullend, dus ik heb er zelf voor gekozen om er iets lichters bij te serveren. Ik koos voor een salade van kropsla en komkommer. Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze kapucijners met chorizo en tomaten afdrukken. koken & tafelen algemeen

Chorizo

Chorizo is een Spaanse worstsoort met een kruidige smaak. Chorizo wordt gemaakt van grof gehakt varkensvlees. Er zijn diverse varianten van chorizo verkrijgbaar, van mild pittig tot zeer pittig. Paprikapoeder zorgt voor de rode kleur van de worst en de pittigheid. Daarnaast kunnen er ook andere kruiden aan de worst zijn toegevoegd zoals zout, oregano, knoflook of komijn.

Chorizo Pamplona is een bekende variant van deze worst. Chorizo Pamplona wordt gemaakt van fijner gehakt of zelfs gemalen varkensvlees.

Kijk HIER voor meer recepten met chorizo.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 400 Kcal Koolhydraten per portie: ca. 22 gram Vet per portie: ca. 24 gram Eiwit per portie: ca. 22 gram Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van de website van Albert Heijn, waar dit recept ook te vinden is.

Meer mediterrane recepten

De mediterrane keuken is de keuken van landen rondom de Middellandse zee. Ik houd van de zonnige smaken van de mediterrane keuken. Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Kapucijners met chorizo en tomaten

Dit recept voor kapucijners met chorizo en tomaten is lekker pittig door de chorizo en rode peper die aan de kapucijners worden toegevoegd.

  • 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram chorizo (in blokjes)
  • 1 rode ui (in halve ringen)
  • mespunt gemalen komijn
  • 50 ml shaosing rijstwijn of droge sherry
  • 250 gram kerstomaten (gehalveerd)
  • 1 blik jonge kapucijners (800 gram, afgespoeld en uitgelekt)
  • handje verse peterselie (zonder steeltjes, fijngesneden)
  1. Snijd de rode peper in kleine stukjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de chorizoblokjes in 5 minuten al omscheppend krokant. Voeg de ui, rode peper en komijn toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de rijstwijn en voeg vervolgens de cherry tomaten en de kapucijners toe. Laat de kapucijnerschotel afgedekt in 10 minuten goed warm worden. 

  3. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de peterselie.

Lekker met: een salade van kropsla en komkommer

Dit recept voor kapucijners met chorizo en tomaten is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website van Albert HeijnVolg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.