Kabeljauw uit de oven met zelfgemaakte pesto en tomaten

In dit recept van kabeljauw uit de oven met zelfgemaakte pesto en tomaten wordt de pesto vers gemaakt met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. De smaak van de pesto is wel even wennen als je pesto uit een potje gewend bent, verse pesto is echt veel lekkerder. Het recept zelf is heel erg makkelijk, de oven doet het meeste werk. De smaakjes zijn zacht en heel erg mediterraan. Lekker!
Kabeljauw uit de oven met zelfgemaakte pesto en tomaten; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; mediterraan; ovenschotel; oven; tomaat; tomaten; tomaatjes; kabeljauw; olijf; olijven; pesto;

Kabeljauw uit de oven met zelfgemaakte pesto en tomaten maken

Dit recept is heel eenvoudig om te maken. Eerst maak je een verse pesto door basilicum, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie te pureren. Daarna doe je kerstomaatjes en olijven in een ovenschaaltje, leg je de kabeljauw erop en verdeel je de pesto over de vis. De oven doet de rest van het werk.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze kabeljauw uit de oven met zelfgemaakte pesto en tomaten afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 440 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 9 gram
Vet per portie: ca. 31 gram
Eiwit per portie: ca. 29 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Lekker met

In het oorspronkelijke recept wordt de vis geserveerd op een bedje van pasta, maar dat leek me erg saai. Ik heb dit recept geserveerd met geroosterde courgette met citroen en munt. Ik vond dat een geslaagde combinatie.

Meer recepten met vis

Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

Kabeljauw uit de oven met zelfgemaakte pesto en tomaten

In dit recept van kabeljauw uit de oven met zelfgemaakte pesto en tomaten wordt de pesto vers gemaakt met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. 

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword ovenschotel, vis
Oventijd 15 minutes
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 4 personen
Voedingswaarde 440 kcal

Ingrediënten

  • 65 gram pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram basilicum alleen de blaadjes
  • 25 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 500 gram verse kabeljauwfilet
  • 500 gram kerstomaten gehalveerd
  • 90 gram zwarte olijven uitgelekt en gehalveerd

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 3 minuten. Laat afkoelen op een bord. Maal 2 eetlepels pijnboompitten met de knoflook fijn in de keukenmachine. Voeg de basilicum en de kaas toe en maal tot puree. Roer de olie erdoor en breng de pesto op smaak met peper en zout.

  3. Leg de tomaten en olijven in een ingevette ovenschaal. Leg de vis daarop en bestrooi met peper en zout. Verdeel de pesto erover. Strooi de pijnboompitten erover. Bak de vis 15 minuten in de oven.

Het recept voor deze kabeljauw uit de oven met zelfgemaakte pesto en tomaten heb ik gevonden op de website van Albert Heijn.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *