Kabeljauw uit de oven met een saus van tomaten en chorizo

Deze kabeljauw uit de oven met een saus van tomaten en chorizo is een heerlijk smaakbommetje! De kabeljauw wordt geserveerd met kikkererwten die ook al erg lekker om smaak zijn gebracht met peterselie en citroen. En toch is het snel klaar. Het gerecht staat binnen 30 minuten op tafel.

Kabeljauw uit de oven met een saus van tomaten en chorizo; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; vis; kabeljauw; chorizo; kikkererwt; kikkererwten

Kabeljauw uit de oven met een saus van tomaten en chorizo maken

Dit recept is niet moeilijk om te maken. Je bakt wat chorizo uit en voegt daar uit en knoflook aan toe. Daar maak je een saus van door en gezeefde tomaten (passata) en rode wijn aan toe te voegen. De saus doe je met de kabeljauw in een ovenschaal. Daarna moet je vis nog ongeveer 10 minuten garen in de oven.

Ondertussen maak je de kikkererwten warm en roer je daar citroensap en peterselie doorheen. Het gerecht staat binnen 30 minuten op tafel.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze kabeljauw uit de oven met een saus van tomaten en chorizo afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 560 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 29 gram
Vet per portie: ca. 22 gram
Eiwit per portie: ca. 48 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten met vis

Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

Meer mediterrane recepten

Een mediterraan recept is een recept uit de  keuken van landen rondom de Middellandse zee. Denk bijvoorbeeld aan de keukens van Spanje, Italië of Griekenland.

Kenmerkend voor de mediterrane keuken zijn recepten met veel verse groenten, vis en mager vlees. Verse kruiden en ingrediënten van  goede kwaliteit zorgen voor veel smaak in de gerechten.

Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Kabeljauw uit de oven met een saus van tomaten en chorizo

Deze kabeljauw uit de oven met een saus van tomaten en chorizo is een heerlijk smaakbommetje! De kabeljauw wordt geserveerd met kikkererwten die ook al erg lekker om smaak zijn gebracht met peterselie en citroen.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword chorizo, citroen, kabeljauw, kikkererwten, passata, peterselie, vis
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 560 kcal

Ingrediënten

  • 75 gram chorizo in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • dl passata (gezeefde tomaten)
  • 1 dl rode wijn
  • 2 eetlepels platte peterselie steeltje apart en blaadjes grof gesneden
  • 2 kabeljauwfilets van ca. 150 gram (of een andere stevige witvis)
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de steeltjes van de peterselie fijn.
  3. Bak de chorizo ± 2 minuten in een koekenpan, totdat het vet eruit begint te lopen. Doe de ui en knoflook erbij en bak ± 2 minuten mee. Roer de passata, peterseliesteeltjes en de wijn erdoor en laat de saus ± 5 minuten sudderen.

  4. Schenk de helft van de saus in een ovenschaal en leg de visfilets erop. Schenk de andere helft van de saus over de visfilets en zet de schaal ± 10 minuten in de oven.
  5. Verwarm ondertussen de kikkererwten in een pan tot ze lauwwarm zijn. Giet ze af en schep er het citroensap, de olijfolie en de helft van de peterselieblaadjes door. Verdeel de kikkererwten over de borden. Haal de vis uit de ovenschaal en leg er een op elk bord. Schep de saus erover en garneer met de rest van de peterselie.

Het recept voor deze kabeljauw uit de oven met een saus van tomaten en chorizo is gebaseerd op een recept uit het inmiddels niet meer bestaande tijdschrift Tip Culinair.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.