Kabeljauw met garnalen en witte wijn saus

Een lekker stukje gebakken kabeljauw, wat Hollandse garnalen erbij en een heerlijk romige witte wijn saus. Dit recept van kabeljauw met garnalen en witte wijn saus is echt smullen!

Kabeljauw met garnalen en witte wijn saus; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; vis; kabeljauw; garnalen; wijnsaus; witte wijn; wijn

Kabeljauw met garnalen en witte wijn saus maken

Kabeljauw met garnalen en witte wijn saus klinkt heel luxe. Het gerecht ziet er ook mooi en feestelijk uit. Toch is het heel simpel om te maken. Voor de saus even een fijngesnipperde sjalot met wat knoflook bakken, witte wijn erbij en laten inkoken. Daarna room toevoegen, nog een beetje door laten koken en tot slot op smaak brengen met zout en peper.

In het oorspronkelijke recept wordt witte peper gebruikt, zodat de saus ook mooi wit blijft. Ik had geen witte peper in huis en heb dus gewoon zwarte peper gebruikt. Die paar  zwarte puntjes neem ik wel voor lief en de smaak wordt er niet minder om.

De kabeljauw wordt gewoon even in een koekenpan gebakken en dan geserveerd met de Hollandse garnalen en witte wijn saus.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze kabeljauw met garnalen en witte wijn saus afdrukken.

Lekker met

Voor de witte wijn saus heb ik Chardonnay gebruikt en die hebben we ook lekker bij dit gerecht gedronken.

Ik heb de kabeljauw geserveerd op wat zeekraal. Naast de kabeljauw met garnalen en witte wijn saus heb ik peultjes geserveerd. Ook haricots verts lijken me hier heel lekker bij.

Kabeljauw met garnalen en witte wijn saus

Dit recept van kabeljauw met garnalen en witte wijn saus is echt iets voor een feestelijk etentje. Makkelijk om te maken en staat in 30 minuten op tafel.

Menugang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 30 minutes
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 350 ml droge witte wijn
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 4 kabeljauwfilets van ca. 150 gram
  • 2 eetlepels bloem

Bereiden

  1. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de sjalot en knoflook circa 3 minuten. Schenk de witte wijn erbij. Breng aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken. Schenk de slagroom erbij en laat de saus op middelhoog vuur circa 10 minuten doorkoken. Breng op smaak met een beetje zout en witte peper.
  3. Verspreid ondertussen de bloem op een bord en haal de kabeljauwfilets door de bloem. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilets ca. 3 minuten per kant. Breng de vis op smaak met zout en peper.
  4. Schep vlak voor het serveren de garnalen door de witte wijn saus. Verdeel de saus met de garnalen over 4 borden en leg de kabeljauw op de garnalen.

Notities

Lekker met peultjes en/of haricots vert

Bron recept kabeljauw met garnalen en witte wijn saus: 24Kitchen

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *