Hartige taart met rode bieten en geitenkaas

Ik ben dol op de aardse smaak van rode bieten en in de zomer maak ik graag een maaltijdsalade met rode bieten en geitenkaasdressing. Maar voor maaltijdsalades vind ik het nu te koud. Daarom verwerk ik de bieten dit keer in een hartige taart met rode bieten en geitenkaas.

Hartige taart met rode bieten en geitenkaas; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; hartige taart; quiche; rode biet; rode bieten; biet; bieten; geitenkaas; walnoot; walnoten

Hartige taart met rode bieten en geitenkaas maken

De vulling van deze hartige taart met rode bieten en geitenkaas en heel simpel en snel klaar te maken. Behalve het fruiten van een rode ui komt er geen pan aan te pas. De oven doet het meeste werk.

De rode biet is goed te proeven in deze taart. Walnoten geven er een lekkere bite aan en de geitenkaas is natuurlijk altijd al een gouden combinatie met rode bieten. Ik vond alleen de taart wel wat te vochtig van binnen. Ik adviseer daarom om de bieten heel goed te laten uitlekken voordat je deze in de taart verwerkt. Ook kun je eventueel wat minder slagroom gebruiken in het slagroom-eimengsel.

Ik heb deze hartige taart geserveerd met een groene salade met een dressing op basis van walnotenolie.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze hartige taart met rode bieten en geitenkaas afdrukken.

Zelf hartige taartdeeg maken

In dit recept wordt gebruik gemaakt van plakjes kant en klaar deeg voor een hartige taart. Maar nog lekker is het om zelf deeg voor een hartige taart of quiche te maken. Je moet dan wel wat eerder beginnen, omdat het zelfgemaakt deeg na het kneden even moet rusten. 

Bakvormen losse bodem

Voor het bakken van hartige taarten of quiches gebruik ik het liefst een bakvorm met een losse bodem. Na het bakken zet ik een kopje op een bord en zet de bakvorm met de quiche op het kopje. Je drukt dan de quiche heel makkelijk uit de vorm. Uiteraard vooraf de vorm wel invetten.

Meer hartige taarten en quiches

Van oorsprong is een quiche een taart met een zanddeeg bodem en een vulling op basis van eieren en room. Bij een hartige taart kan de bodem ook van andere soorten deeg gemaakt worden en hoeft de vulling niet altijd gebonden te worden met eieren en room. Maar beide taarten lijken erg veel op elkaar en de termen worden dan ook door elkaar gebruikt. Meer recepten voor hartige taarten en quiches vind je HIER.

Hartige taart met rode bieten en geitenkaas

De vulling van deze hartige taart met rode bieten en geitenkaas en heel simpel en snel klaar te maken. Behalve het fruiten van een rode ui komt er geen pan aan te pas. De oven doet het meeste werk.

Menugang Hoofdgerecht
Keyword geitenkaas, rode bieten, walnoten
Oventijd 25 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 5 plakjes kant-en-klaar hartige taart deeg
  • 500 gram gekookte rode bieten
  • 1 rode ui
  • 150 gram zachte geitenkaas in kleine stukjes
  • 1 ei
  • 150 ml slagroom
  • 50 gram walnoten in stukjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • scheutje olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat de plakjes hartige taart deeg ontdooien.
  3. Snijd de rode bieten grof.
  4. Snipper de rode ui. Schenk een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui.
  5. Vet een springvorm in en bekleed deze met de plakjes hartige taartdeeg. Verdeel de rode ui, walnoten en bieten over het deeg. Verdeel de geitenkaas over de bieten.
  6. Klop het ei los met de slagroom, tijm, zout en peper. Schenk het slagroom mengsel over de bieten.
  7. Bak de taart 35 minuten in de oven.

Notities

Lekker met: een groene salade met een dressing op basis van (wal)notenolie

Deze hartige taart met rode bieten en geitenkaas is gebaseerd op een recept dat ik heb gevonden op het blog “Made by Ellen”

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.