Hartige taart met pastinaak en salami

Pastinaken zijn een wortelgroente met een zoetige smaak. De pastinaak kan op vele manieren bereid worden: rauw, gekookt, gebakken of in een stamppot. Ook kun je er heerlijke soep van maken. In dit recept wordt deze groente verwerkt in een hartige taart met pastinaak en salami.
Hartige taart met pastinaak en salami; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; hartige taart; quiche; pastinaak; salami; champignons

Hartige taart met pastinaak en salami maken

Deze hartige taart wordt stevig gevuld met blokjes pastinaak, ui, salami en kerstomaten. De bereiding bestaat zoals bij zoveel hartige taarten uit het snijden en aanbakken van alle groenten. Vervolgens gaat daar een mengsel van ei en slagroom overheen.

Een lekkere en verwarmende hartige taart, die zeer goed vult.

Sinds ik heb ontdekt hoe lekker het is om zelf deeg voor een hartige taart of quiche te maken, pas ik dit toe bij alle hartige taarten. In onderstaand recept is dan ook uitgegaan van zelfgemaakt deeg. Je kunt dit uiteraard voor vervangen door kant en klaar deeg voor een hartige taart.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze hartige taart met pastinaak en salami afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 890 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 75 gram
Vet per portie: ca. 50 gram
Eiwit per portie: ca. 40 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Bakvormen voor een hartige taart

Voor het bakken van een quiche gebruik ik het liefst een bakvorm met een losse bodem. Na het bakken zet ik een kopje op een bord en zet de bakvorm met de quiche op het kopje. Je drukt dan de quiche heel makkelijk uit de vorm. Uiteraard vooraf de vorm wel invetten.

Meer hartige taarten en quiches

Meer recepten voor hartige taarten en quiches vind je HIER.

Hartige taart met pastinaak en salami

Deze hartige taart met pastinaak en salami wordt stevig gevuld met blokjes pastinaak, ui, salami en kerstomaten. Een lekkere hartige taart, die goed vult.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword champignons, kerstomaten, pastinaak, salami
Oven 40 minutes
Bereidingstijd 30 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 890 kcal

Ingrediënten

Voor het hartige taart deeg:

  • 100 gram tarwebloem
  • mespuntje zout
  • 50 gram koude boter
  • ½ losgeklopt ei
  • 2 theelepels koud water
  • boter of margarine om in te vetten

Voor de vulling van de hartige taart:

  • 300 gram pastinaak
  • 125 gram champignons
  • 1 kleine ui
  • 50 gram salami (vleeswaren)
  • 75 gram kerstomaten
  • 2 eieren
  • 65 ml slagroom
  • geraspte kaas
  • tijm
  • peper
  • zout

Bereiden

Voor het hartige taartdeeg:

  1. Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 minuut tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg het ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog dezelfde hoeveelheid water toe; te droog deeg laat zich slecht uitrollen.
  2. Haal het deeg uit de machine en kneed kort met je handen tot een bal. Kneed zo kort mogelijk; door de warmte van je handen kan de boter smelten en wordt de bodem minder knapperig. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
  3. Gebruik een vorm van ø 20 cm. Vet de vorm in.
  4. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ø 24 cm. Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat de bodem zo min mogelijk rijst.

Voor de vulling van de hartige taart:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de pastinaak en snijd in kleine stukjes. Spoel de pastinaakblokjes goed af. Smelt een flinke klont boter in een hapjespan en stoof de pastinaak ca. 10 minuten in de boter tot de blokjes zacht zijn.
  3. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en snipper de ui. Voeg, als de pastinaakblokjes zacht zijn, de champignons en ui toe en bak even mee.
  4. Snijd de salami in reepjes en halveer de kerstomaatjes. Voeg deze aan het pastinaakmengsel toe en schep alles goed door elkaar. Schep het pastinaakmengsel in de springvorm.
  5. Klop in een kom de eieren met de slagroom los en roer er de tijm, peper en eventueel zout doorheen. Giet het mengsel over het pastinaakmengsel. Rasp er flink wat kaas over en bak de taart ca. 40 minuten in de oven.

Dit recept voor een hartige taart met pastinaak en salami is gebaseerd op een recept dat ik heb gevonden op de website pastinaak.nl.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *