Hartige taart met kabeljauw en chorizo

In dit recept voor een hartige taart met kabeljauw en chorizo wordt de hartige taart gevuld met kabeljauw, chorizo en olijven. Juist omdat er maar weinig ingrediënten worden gebruikt in dit recept, komen alle smaken in deze hartige taart goed tot hun recht. Het is dan ook de moeite waard om kwalitatief goede chorizo en olijven te gebruiken.
Hartige taart met kabeljauw en chorizo; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; hartige taart; quiche; kabeljauw; chorizo; olijven; olijf

Hartige taart met kabeljauw en chorizo maken

Sinds ik heb ontdekt hoe lekker het is om zelf deeg voor een hartige taart of quiche te maken, pas ik dit toe bij alle hartige taarten. In onderstaand recept is dan ook uitgegaan van zelfgemaakt deeg. Je kunt dit uiteraard vervangen door kant en klaar deeg voor een hartige taart.

Nadat je de bodem voor de hartige taart hebt gemaakt, is de taart zeer eenvoudig om te maken. Alle ingrediënten gaan namelijk rauw in de taart. Je hoeft dus alleen maar te snijden en de eieren te mixen met de slagroom.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze hartige taart met kabeljauw en chorizo afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 625 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 27 gram
Vet per portie: ca. 45 gram
Eiwit per portie: ca. 29 gram

Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van de website van Albert Heijn, waar ik dit recept gevonden heb. Deze voedingswaarde is echter gebaseerd op een bodem van plakjes deeg voor hartige taart.

Bakvorm voor een hartige taart of quiche

Voor het bakken van hartige taarten of quiches gebruik ik het liefst een bakvorm met een losse bodem. Na het bakken van de hartige taart druk je de losse bodem naar boven en druk je de taart heel makkelijk uit de vorm. Ik gebruik vaak een kopje om de taart uit de vorm te drukken. Uiteraard moet je de vorm wel goed invetten.

Meer hartige taarten en quiches

Meer recepten voor hartige taarten en quiches vind je HIER.

Hartige taart met kabeljauw en chorizo

Deze hartige taart met kabeljauw en chorizo wordt gevuld kabeljauw, chorizo en olijven. Gebruik voor de beste smaak een goede kwaliteit chorizo en olijven.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword chorizo, hartige taart, kabeljauw, quiche
Oven 45 minutes
Bereidingstijd 15 minutes
Porties 4 personen
Voedingswaarde 625 kcal

Ingrediënten

Voor het hartige taart deeg:

  • 200  gram  tarwebloem
  • theelepel  zout
  • 100  gram  koude boter
  • middelgroot ei
  • eetlepel  koud water
  • boter of margarine om in te vetten

Voor de vulling van de hartige taart:

  • 200 gram kabeljauwfilet diepvries, ontdooid
  • 100 gram chorizo
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ½ potje zwarte olijven zonder pit 240 gram, uitgelekt

Bereiden

Voor het hartige taartdeeg:

  1. Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 minuut tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg het ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog dezelfde hoeveelheid water toe; te droog deeg laat zich slecht uitrollen.

  2. Haal het deeg uit de machine en kneed kort met je handen tot een bal. Kneed zo kort mogelijk; door de warmte van je handen kan de boter smelten en wordt de bodem minder knapperig. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

  3. Gebruik een vorm van ø 24 cm. Vet de vorm in.

  4. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ø 28 cm. Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat de bodem zo min mogelijk rijst.

Voor de vulling van de hartige taart:

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Snijd de vis in stukken, bestrooi met peper en zout en verdeel over de vorm. Snijd de chorizo in blokjes en verdeel over de vis.

  3. Klop de eieren los met de slagroom, het paprikapoeder, peper en zout. Schenk in de vorm en strooi de olijven erover.
  4. Bak de quiche ca. 45 minuten in de oven.

Het recept van deze hartige taart met kabeljauw en chorizo heb ik gevonden op de website van Albert Heijn.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *