Groene ice tea met frambozensiroop (alcoholvrij drankje)

Happy drinks zijn lekkere alcoholvrije drankjes die je heel goed kunt drinken bij een borrel. Deze groene ice tea met frambozensiroop is ook zo’n happy drink. Het drankje is echt iets voor een zomeravond. Je mist de alcohol niet!Groene ice tea met frambozensiroop; drank; drankje; cocktail; ice tea; ijsthee; frambozen; frambozensiroop; alcoholvrij

Groene ice tea met frambozensiroop maken

Dit drankje is erg eenvoudig om te maken. Je vult een longdrinkglas voor de helft met ijsblokjes of crushed ijs en je giet de frambozensiroop en ice tea erover. Tot slot nog wat frambozen toevoegen en je hebt een lekker fris drankje.

In het oorspronkelijke recept wordt sparkling ice tea gebruikt. Ik heb dit vervangen door koolzuurvrije groene ice tea.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze groene ice tea met frambozensiroop afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 65 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 16 gram
Vet per portie: ca. 1 gram
Eiwit per portie: ca. 1 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Happy drinks

Het Trimbosinstituut heeft een receptenboekje uitgegeven met recepten voor happy drinks. Happy drinks zijn lekkere alcoholvrije drankjes met een kick.

Dit recept voor groene ice tea met frambozensiroop komt ook uit dit receptenboekje.

Groene ice tea met frambozensiroop

Deze groene ice tea met frambozensiroop is een happy drink. Happy drinks zijn lekkere alcoholvrije drankjes met een kick. Dit drankje is heel makkelijk om te maken en lekker verfrissend op een zomeravond.

Menugang Drankjes
Keyword alcoholvrij
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 1 glas
Voedingswaarde 65 kcal

Ingrediënten

  • 125 ml Groene ice tea
  • ijsblokjes
  • 20 ml frambozensiroop
  • 1 eetlepel (diepvries) frambozen

Bereiden

  1. Vul een longdrinkglas voor de helft met ijsblokjes of crushed ice. Voeg de frambozensiroop, ice tea en frambozen toe en roer kort. Serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.