Griekse maaltijdsalade met linzen en feta

Dit recept voor een Griekse maaltijdsalade met linzen en feta lijkt op de Griekse maaltijdsalade met komkommer en feta die ik eerder gemaakt heb. Ook in deze maaltijdsalade bestaat de basis uit komkommer, tomaten en feta. In dit recept worden echter linzen gebruikt en dat geeft een heel andere smaak en textuur aan de salade. Griekse maaltijdsalade met linzen en feta; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; linzen; komkommer; feta; avocado; tomaat; tomaten; kerstomaat; kerstomaten

Griekse maaltijdsalade met linzen en feta maken

Deze maaltijdsalade staat binnen en half uurtje op tafel. Eerst snijd je alle groenten, dan mix je een dressing en tot slot meng je alles door elkaar. Ik heb linzen uit blik gebruikt. Omdat deze al gekookt zijn, is het voldoende om deze even af te spoelen. Je kunt ze daarna gewoon door de salade scheppen.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Griekse maaltijdsalade met linzen en feta afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 620 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 26 gram
Vet per portie: ca. 40 gram
Eiwit per portie: ca. 22 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Maaltijdsalades

Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.

Griekse maaltijdsalade met linzen en feta

De basis van deze maaltijdsalade is komkommer, tomaten en feta. Het lijkt daardoor op een Griekse salade. In dit recept worden echter linzen gebruikt en dat geeft een heel andere smaak en textuur aan de salade.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Grieks, Mediterraan
Keyword avocado, feta, kerstomaten, komkommer, linzen
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 620 kcal

Ingrediënten

  • 1 blikje linzen (netto 200 gram)
  • ½ komkommer
  • 2 Lente uitjes
  • 1 avocado
  • 250 gram kerstomaten
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • een paar blaadjes basilicum
  • zwarte peper
  • sap van een halve citroen

Bereiden

  1. Snijd de avocado in kleine stukken. Besprenkel de avocado met citroensap en breng op smaak met wat zwarte peper.
  2. Snijd de lente uitjes in ringetjes. Halveer de kerstomaten. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en dan in plakjes.

  3. Spoel de voorgekookte linzen goed af met koud water en laat uitlekken. 

  4. Mix in een grote kom een dressing van de olijfolie en balsamico azijn. Voeg de avocado, lente ui, kerstomaten, komkommer en linzen toe en schep alles door elkaar.

  5. Brokkel de feta over de salade heen en garneer met de basilicum blaadjes.

Bron Griekse maaltijdsalade met linzen en feta: Puur Suzanne (blog)

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *