Gevulde kwarteltjes met spek en paddenstoelen

Deze gevulde kwarteltjes met spek en paddenstoelen serveer ik graag als voorgerecht bij het kerstdiner. Kwarteltjes zijn kleine vogels uit de fazantenfamilie. Het vlees van een kwartel smaakt wat steviger dan kip. Omdat de kwartels maar kleine vogels zijn, kunnen deze goed als voorgerecht geserveerd worden.

Gevulde kwarteltjes met spek en paddenstoelen; recept; recepten; voorgerecht; voorgerechten; kwartel; kwartels; paddenstoel; paddenstoelen; champignon; champignons; spek; salie; ontbijtspek

Gevulde kwarteltjes met spek en paddenstoelen maken

In dit recept van gevulde kwarteltjes met spek en paddestoelen worden de kwarteltjes gevuld met een teen knoflook en wat blaadjes salie. Om het vlees mals te houden worden de kwartels afgedekt met spek en dan gebakken in de oven. De smaken van de knoflook en salie trekken verrassend snel in het vlees van de kwartel en geeft daar een heerlijk zachte smaak aan.

De gevulde kwarteltjes worden geserveerd op een bedje van paddestoelen en met een lekkere portsaus. Ik vond het een heerlijk voorgerecht. Nadeel is wel dat het lastig is om het vlees van een kwartel af te snijden, er moet echt gekloven worden en dat is niet altijd eenvoudig met de piepkleine botjes.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze gevulde kwarteltjes met spek en paddenstoelen afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Borden voorverwarmen

De kwarteltjes kunnen snel afkoelen. Daarom is het aan te raden dit voorgerecht te serveren op een voorverwarmd bord. Er zijn diverse manieren om borden voor te verwarmen. Ik vind het zelf makkelijk om de borden voor te verwarmen in een oven van 60°C.

Meer recepten van voorgerechten

Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, je moet immers voldoende ruimte overhouden voor het hoofdgerecht. Maar dan nog zijn er heel veel mooie gerechten om het diner mee te beginnen. Het kan een salade zijn, soep of een stukje vis. Of, zoals in dit recept, een kleine hoeveelheid vlees.

Kijk HIER voor meer recepten van voorgerechten op deze website.

Dit recept van gevulde kwarteltjes met spek en paddenstoelen is gebaseerd op een recept dat ik heb gevonden in een AH Kookschrift

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.