Gevulde courgettes met pittig gehakt

Courgettes lenen goed voor vullen. Voor deze gevulde courgettes met pittig gehakt, snijd je een courgette doormidden en schep je met een lepel het zachte gedeelte van de courgette, waar ook de zaadjes zitten eruit. De holte vul je met een lekker pittig gehaktmengsel. Daarna worden de gevulde courgettes gebakken in de oven.

Gevulde courgettes met pittig gehakt; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; courgette; courgettes; gevulde courgette; gevulde courgettes; gehakt; champignons; oven;

Gevulde courgettes met pittig gehakt maken

Voor de vulling van deze courgettes bak je ui, knoflook, gehakt en champignons. Het gehaktmengsel wordt op smaak gebracht met gezeefde tomaten en kruiden. De pittigheid komt van chilipoeder. Je kunt dit gerecht naar smaak meer of minder pittig maken.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 535 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 24 gram
Vet per portie: ca. 29 gram
Eiwit per portie: ca. 44 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten met courgette

Mijn vader heeft een moestuin en vooral de courgettes groeien daar erg goed. Ik maak dan ook regelmatig courgettes klaar. Courgettes kunnen op heel veel manieren worden bereid. Bijvoorbeeld in een stoofpot of een hartige taart. Ook kun je spaghetti maken van courgette (courghetti). Kijk HIER voor meer recepten met courgette.

Gevulde courgettes met pittig gehakt

Voor de vulling van deze courgettes bak je ui, knoflook, gehakt en champignons. Het gehaktmengsel wordt op smaak gebracht met gezeefde tomaten en kruiden. De pittigheid komt van chilipoeder.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword champignons, courgette, gehakt, gezeefde tomaten (passata), ovenschotel
Voorbereiden 30 minuten
Oven 30 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 438 kcal

Ingrediënten

  • 2 courgettes (middelgroot)
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 125 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml gezeefde tomaten (passata)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 200°C.

  2. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan met een klein beetje olie. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Voeg op het laatst de champignons toe en roerbak een paar min mee. Doe tomatensaus bij het gehaktmengsel en breng op smaak met een flinke snuf peper en zout. Voeg dan paprikapoeder en chilipoeder toe (naar smaak). Laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen.

  3. Snijd ondertussen de courgette in de lengte doormidden en schraap er wat vruchtvlees uit. Bestrooi de binnenzijde met wat peper en zout. Vul de courgettes met het pittig gehakt mengsel en leg in een ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Bak de courgettes ca. 30 minuten in de oven.

Dit recept is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website leuke recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.