Gevulde aubergine met gehakt en tomaten

Het leek me leuk om deze gevulde aubergine met gehakt en tomaten te serveren in eenpersoonsbakjes. Ik had me echter vergist in de grootte van de aubergines en de hoeveelheid vulling. Het was daardoor wat onhandig eten, maar lekker zijn deze gevulde aubergines wel! Volgende keer maak ik de aubergines gewoon in een ovenschaal.Gevulde aubergine met gehakt en tomaten; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; aubergine; aubergines; gehakt; tomaten; tomaat; peterselie

Gevulde aubergine met gehakt en tomaten maken

Voor dit recept worden de aubergines eerst gepoft in de oven. Ondertussen maak je het mengsel van gehakt en tomaten klaar. Als de aubergines gaar zijn, schep je de vulling in de aubergines en gaat alles terug in de oven.

De aubergines en vulling zijn heel erg heet als ze uit de oven komen. Wacht dus een paar minuutjes voordat je gaat eten.

Lekker met een bleekselderij salade met komkommer en maïs.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze gevulde aubergine met gehakt en tomaten afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 575 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 21 gram
Vet per portie: ca. 43 gram
Eiwit per portie: ca. 29 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer gerechten uit de oven

Ovenschotel horen voor mij bij een rustig avondje. Ik neem de tijd om te koken en terwijl het eten in de oven gaart en er heerlijke geuren in keuken hangen, praten we gezellig bij onder het genot van een wijntje. Kijk HIER voor meer recepten van ovenschotels.

Gevulde aubergine met gehakt en tomaten

Deze gevulde aubergine met gehakt en tomaten is gevuld met een lekker kruidig gehakt mengsel en wordt gegaard in de oven. Het gerecht staat in een uurtje op tafel.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword aubergine, gehakt, gepelde tomaten
Oventijd 45 minutes
Bereidingstijd 10 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 575 kcal

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • snuf kaneel
  • snuf oregano
  • handje geraspte kaas
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 10 olijven
  • Verse peterselie om te garneren
  • peper
  • zout

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Bestrijk de aubergines met 1 eetlepel olijfolie en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal en bak 30 minuten. Draai ze halverwege een keer om. 

  3. Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan met de rest van de olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng op smaak met peper, zout, oregano en kaneel. Voeg de gepelde tomaten met het sap toe. Prak de gepelde tomaten in stukjes. Laat het mengsel 10 minuutjes pruttelen en iets indikken.

  4. Snijd de olijven in ringetjes en schep als laatste door het gehakt mengsel. 

  5. Haal de aubergines uit de oven. Snijd deze net niet helemaal doormidden en vouw open. Schep het gehaktmengsel er tussen. Bestrooi met kaas en zet nogmaals 15 minuten in de oven. 

  6. Bestrooi voor het serveren met wat fijngehakte peterselie.

Ik heb het recept voor deze gevulde aubergine met gehakt en tomaten gevonden op de website Leuke Recepten.

Volg receptentesten.nl op social media