Gemarineerde rode paprika (tapas)

Een ontspannen vrijdagavond is voor mij lekker hangen op de bank, een goede film in de dvd-speler, een tafel vol met lekkere hapjes en een goede fles wijn erbij. Tapas (Spaanse hapjes) passen daar perfect bij. Ik maak altijd een mix van hapjes uit potjes zoals olijven en gemarineerde artisjokken, wat worst of plakjes serranoham en wat zelfgemaakte hapjes. Zoals deze heerlijke salade van gemarineerde rode paprika.

Gemarineerde rode paprika; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; tapas; hapje; paprika; rode paprika; Spaans; mediterraan;

Gemarineerde rode paprika maken

De rode paprika wordt in dit recept eerst onder een hete grill geroosterd. Het vel van de paprika kleurt daardoor zwart. Je doet de warme paprika’s vervolgens in een plastic zak of een afgesloten bak en laat ze afkoelen. Als de paprika’s zijn afgekoeld kun je de schil van de paprika en vrij eenvoudig afhalen. Bovendien heeft de paprika door het roosteren een heerlijke smaak gekregen.

Vervolgens laat je de geroosterde paprika marineren in een dressing op basis van olie, azijn en een aantal typisch Spaanse smaakmakers. De salade wordt nog lekkerder als je deze enige uren laat marineren. Ik maak deze salade vaak al een dag eerder.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze gemarineerde rode paprika afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Meer tapas recepten

Ik vind het heerlijk om een maaltijd samen te stellen met allerlei kleine hapjes. In het Spaans worden deze kleine hapjes tapas genoemd. Maar je hoeft je niet te beperken tot de Spaanse keuken. De tapas die ik maak komen uit allerlei landen. Kijk HIER voor meer tapas recepten.

Meer mediterrane recepten

Een mediterraan recept is een recept uit de  keuken van landen rondom de Middellandse zee. Denk bijvoorbeeld aan de keukens van Spanje, Italië of Griekenland.

Kenmerkend voor de mediterrane keuken zijn recepten met veel verse groenten, vis en mager vlees. Verse kruiden en ingrediënten van  goede kwaliteit zorgen voor veel smaak in de gerechten.

Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Gemarineerde rode paprika

Deze salade van gemarineerde rode paprika is een lekkere toevoeging aan een tapas maaltijd. Voor de salade wordt de paprika eerst gegrild.

Menugang Tapas
Keuken Mediterraan, Spaans
Keyword peterselie, rode paprika
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 3 eetlepels platte peterselie fijgesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 1 lente-uitje in kleine ringetjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn

Bereiden

  1. Verhit de grill op de hoogste stand. Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaden en zaadlijsten. Leg de stukken paprika met de schil naar boven onder de grill, totdat de schil blaren begint te vertonen en zwart wordt. Doe de paprika's dan in een hittebestendige plastic zak of bak, sluit deze af en laat de paprikastukken afkoelen.

  2. Maak ondertussen een dressing van de tijm, knoflook, peterselie, laurierblaadje, lente-ui, paprikapoeder, olijfolie en rode wijnazijn.
  3. Haal de afgekoelde paprika's uit de zak en verwijder de schil. Als het goed is kun je de schil er nu makkelijk afwrijven of met een mesje verwijderen. Snijd de paprika's in reepjes en voeg deze toe aan de dressing. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.