Gehaktballetjes in kerriesaus

Er zijn heel veel verschillende recepten voor gehaktballetjes in kerriesaus. Wat dit recept zo bijzonder maakt is de geraspte kokos in de gehaktballetjes. De kokos is erg lekker in combinatie met de pittige kerriesaus en de ananas.
Gehaktballetjes in kerriesaus, gehakt, gehaktbal, kerrie, kokos, geraspte kokos, ananas, recept, recepten, hoofdgerecht, hoofdgerechten,

Gehaktballetjes in kerriesaus maken

Voor de gehaktballetjes meng je eerst het gehakt met geraspte kokos, een beetje ketjap, peper en zout. Vervolgens maak je er kleine gehaktballetjes van. Nadat je de gehaktballetjes hebt gebakken, maak je de kerriesaus.

Bak voor de kerriesaus de uien en het kerriepoeder tot de uien glazig worden. Voeg dan bloem en bouillon toe om er een saus van te maken. Tot slot gaan de gehaktballetjes weer terug in de pan met de stukjes ananas en laat je alles nog even goed doorwarmen.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze gehaktballetjes in kerriesaus afdrukken.

Kerrie

De kerriesaus is uiteraard de ster van de show bij dit recept. Kerrie is een mengsel van specerijen. De samenstelling van de specerijen kan per merk sterk verschillen. Het is dan ook de moeite waar om verschillende merken kerrie te proberen. Elk kerrie mengsel bevat in ieder geval kurkuma (geelwortel), want dat geeft de mooie gele kleur aan kerrie. Daarnaast bevatten de meeste mengsels gember, kardemom, koriander, kruidnagel, karwijzaad, komijn en peper.

Wat eet je bij de gehaktballetjes

Gehaktballetjes in kerriesaus kun je met heel veel dingen combineren. Ik vind het lekker om er rijst bij te serveren, maar ook gekookte aardappels smaken er prima bij. Als groente kun je er bloemkool, broccoli of sperziebonen bij serveren. Zelf serveer ik er vaak een bleekselderij salade met komkommer en maïs bij.

 

Bron recept gehaktballetjes in kerriesaus: Smulweb (website)

Gehaktballetjes in kerriesaus

Menugang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blikje ananas (ca. 4 schijven)
  • 3 eetlepels bloem
  • 5 dl vleesbouillon
  • 400 gram rundergehakt
  • 6 theelepels kerriepoeder
  • ½ eetlepel ketjap
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 3 eetlepels arachide olie
  • 2 uien
  • zout
  • (versgemalen) zwarte peper

Bereiden

  1. Meng het gehakt in een kom met zout, peper, ketjap en kokos. Vorm er 16 kleine balletjes van.
  2. Pel en snipper de uien.
  3. Snijd de ananas in kleine stukjes.
  4. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.
  5. Fruit de uien met het kerriepoeder in het resterende bakvet. Roer de bloem erdoor en voeg al roerende scheutje voor scheutje de bouillon toe. Blijf roeren tot een mooie saus ontstaat.
  6. Schep de gehaktballetjes met de stukjes ananas door de saus en laat het geheel nog ca. 8 minuten zachtjes sudderen.

Notities

Lekker met bloemkool of sperziebonen

Volg receptentesten.nl op social media

Een reactie

  • Thea

    Een aanrader.Vooral de kokos geeft er een extra smaak aan.Gemakkelijk te bereiden Gegeten met een witte kool salade(witte kool ,sla ,appel , banaan,ananas ,olie ,azijn)en aardappelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *