Gegratineerde champignons

Soms kan eenvoudig heel erg lekker zijn en deze gegratineerde champignons uit een oude Allerhande zijn daar een voorbeeld van. Een heerlijke combinatie van champignons en gesmolten kaas. En dan lekker wat plakjes stokbrood erbij die je in dat mengsel doopt. Door het brood wordt het een volledige hoofdmaaltijd.

Gegratineerde champignons; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; champignons; kaas; parmezaanse kaas; ui; knoflook; grill; snel klaar;

Gegratineerde champignons maken

Het recept is heel eenvoudig: wat champignons, ui en knoflook bakken. Wat kruiden, wijn, crème fraîche en kaas erbij en het geheel even onder de grill zetten.

Het recept is ook erg handig om restjes geraspte kaas op te maken. Ik kijk zelf altijd even wat ik nog in de koelkast heb liggen. Dit keer heb ik wat Parmezaanse kaas gebruikt, dat maakt het erg pittig. Maar ik maak het ook vaak met geraspte belegen kaas, dan wordt het wat romiger.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze gegratineerde champignons afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Meer vegetarische gerechten

Ik noem mijzelf een flexitariër. Ik wissel het eten van vlees, vis en vegetarische gerechten met elkaar af. Op mijn website zijn daarom ook diverse vegetarische gerechten te vinden. Dit recept voor gegratineerde champignons is daar een voorbeeld van. Kijk HIER voor meer vegetarische gerechten.

Meer recepten die snel klaar zijn

Dit recept voor gegratineerde champignons staat binnen 20 minuten op tafel. Voor mij zijn alle recepten die binnen 30 minuten op tafel staan snel klaar. Kijk HIER voor meer recepten die snel klaar zijn.

Gegratineerde champignons

Dit recept voor gegratineerde champignons is een lekkere combinatie van champignons en kaas. Lekker met stokbrood erbij om te dopen.
Het recept is eenvoudig te maken en staat binnen 20 minuten op tafel.

Menugang Hoofdgerecht
Keyword champignons, kaas
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • ½ theelepel tijm
  • ¼ blokje kruidenbouillon
  • 125 ml crème fraîche
  • 75 gram geraspte kaas naar keuze
  • peper

Bereiden

  1. Grill voorverwarmen op de hoogste stand.
  2. In een koekenpan boter verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en boven de pan uitpersen. Champignons toevoegen en ca. 3 minuten op matig vuur al omscheppend bakken. Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 minuten op hoog vuur laten inkoken totdat het vocht bijna verdampt is. Crème fraîche en geraspte kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper.
  3. Champignonmengsel overdoen in schaaltjes en in ca. 4 minuten onder de grill goudbruin laten worden.

Notities

Lekker met plakjes stokbrood

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.