Frittata met spinazie en champignons uit de oven

Een omelet met champignons met spinazie is een klassieke combinatie. Dit recept van een frittata met spinazie en champignons uit de oven is de Italiaanse variant daarop.frittata met spinazie, frittata, spinazie, champignons, recept, recepten, hoofdgerecht, hoofdgerechten, ei, eieren, Italiaans, mediterraan, vegetarisch, ovenschotel

Frittata met spinazie en champignons maken

Voor dit recept roerbak ik ui, champignons en spinazie. Dat gaat in een taartvorm en daarover giet je losgeklopte eieren en wat kaas. Een half uurtje in de oven en de frittata met spinazie en champignons is klaar. Niet voor niets zijn deze smaken een klassieke combinatie, want de spinazie, champignons en eieren combineren gewoon heel goed met elkaar. Lekker!

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze frittata met spinazie en champignons uit de oven afdrukken.

Bakvorm voor de frittata

Deze frittata wordt in de oven gebakken. Ik gebruik daarvoor het liefst een ronde siliconen bakvorm. Een siliconen bakvorm hoef je niet in te vetten. Na het bakken kun je de frittata eenvoudig op een bord storten en met een ander bord weer omkeren.

Ik gebruik voor deze frittata met spinazie en champignons een vorm van 24 centimeter. Als ik het recept voor 4 personen maak, gebruik ik een vorm van 28 centimeter.

Als een siliconen bakvorm vaker gebruikt is of een aantal keer in de afwasmachine is geweest, kan deze uitdrogen. Doe dan wat (smaakloze) olie op een keukenpapiertje en vet hier de vorm dun mee in.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 410 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 14 gram
Vet per portie: ca. 26 gram
Eiwit per portie: ca. 34 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Nog een frittata maken?

Voor de vulling van een frittata zijn vele variaties mogelijk. Kijk HIER voor alle frittata recepten op deze website.

Frittata met spinazie en champignons uit de oven

Een frittata is de Italiaanse versie van een omelet. In dit recept wordt de frittata met spinazie en champignons gebakken in de oven,

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Keyword champignons, ei, spinazie
Bereidingstijd 50 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 410 kcal

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • scheutje melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 300 gram spinazie
  • zwarte peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • geraspte kaas
  • boter om in te vetten

Bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes.
  3. Vet een springvorm in met boter.
  4. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak in enkele minuten glazig. Voeg dan de champignons toe en bak deze gaar. Schep tot slot de spinazie door de champignons en verwarm de spinazie tot deze begint te slinken.
  5. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef. Verdeel de spinazie over de springvorm. Klop de eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet de eieren over de spinazie. Verdeel wat geraspte kaas over de frittata.
  6. Bak de frittata in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *