Frittata foe yong hai uit de oven met zoetzure saus

Een frittata is een Italiaanse versie van een gevulde omelet en foe yong hai is een Chinese versie van een gevulde omelet. In dit recept voor frittata foe yong hai uit de oven met zoetzure saus mix ik de recepten. Ik neem het basisrecept van een Italiaanse recept en voor de vulling laat ik me inspireren door de foe yong hai van de Chinees.Frittata foe yong hai uit de oven met zoetzure saus, frittata, taugé, recept, recepten, hoofdgerecht, hoofdgerechten, ei, eieren, Oosters, Chinees, Italiaans, mediterraan, vegetarisch, ovenschotel,

Frittata foe yong hai uit de oven met zoetzure saus maken

Bij dit recept wordt de frittata gevuld met prei, paprika, taugé en shii-take paddenstoelen. Bij de frittata serveer ik een lekkere zoetzure tomatensaus.

Een lekkere combinatie! Vooral de saus vond ik heel erg lekker. Je kunt natuurlijk wat rijst bij deze versie van foe yong hai serveren, maar de frittata is goed gevuld. Ik heb daarom zelf niets bij deze frittata foe yong hai geserveerd.

De vulling van deze frittata kan een beetje vochtig zijn. Laat de vulling daarom goed uitlekken voordat je deze in de bakvorm doet.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze frittata foe yong hai uit de oven met zoetzure saus afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 440 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 30 gram
Vet per portie: ca. 25 gram
Eiwit per portie: ca. 29 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Bakvorm voor de frittata

Deze frittata wordt in de oven gebakken. Ik gebruik daarvoor het liefst een ronde siliconen bakvorm. Een siliconen bakvorm hoef je niet in te vetten. Na het bakken kun je de frittata eenvoudig op een bord storten en met een ander bord weer omkeren.
Ik gebruik voor deze frittata foe yong hai uit de oven met zoetzure saus een vorm van 24 centimeter. Als ik het recept voor 4 personen maak, gebruik ik een vorm van 28 centimeter.

Als een siliconen bakvorm vaker gebruikt is of een aantal keer in de afwasmachine is geweest, kan deze uitdrogen. Doe dan wat (smaakloze) olie op een keukenpapiertje en vet hier de vorm dun mee in.

Nog een frittata maken?

Voor de vulling van een frittata zijn vele variaties mogelijk. Kijk HIER voor alle frittata recepten op deze website.

Frittata foe yong hai uit de oven met zoetzure saus

Frittata foe yong hai is een combinatie tussen de Oosterse foe yong hai en de Italiaanse frittata. De frittata wordt geserveerd met een zoetzure saus.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Chinees, Italiaans, Oosters
Keyword ei, frittata, paddenstoelen, prei, rode paprika, taugé
Bereidingstijd 40 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 440 kcal

Ingrediënten

Voor de frittata:

  • 4 eieren
  • scheutje melk
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 200 gram taugé
  • 200 gram paddenstoelen (bv. shii-take)
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel arachide olie

Voor de saus:

  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 125 ml kippenbouillon
  • 50 ml gembersiroop
  • 1 teen knoflook
  • ½ eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel arachide olie

Bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de paprika in stukjes. Snijd de knoflook fijn.
  3. Breng ongeveer 1 liter water aan de kook. Doe de taugé in een zeef en overgiet met het hete water. Laat uitlekken.
  4. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de prei toe en bak in enkele minuten gaar. Voeg dan de paprika en knoflook toen en laat een paar minuten meebakken. Voeg dan de champignons toe en bak deze gaar. Schep de taugé door het groentenmengsel.
  5. Laat het groentenmengsel goed uitlekken in een zeef. Verdeel het groentenmengsel over de vorm. Klop de eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met de sambal, sojasaus en gemberpoeder. Giet de eieren over het groentenmengsel.

  6. Bak de frittata in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
  7. Maak ondertussen de saus. Verhit daarvoor de olie in een koekenpan en bak de knoflook enkele seconden. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze ongeveer een minuut. Voeg vervolgens de kippenbouilon, gembersiroop en sojasaus toe. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken totdat de frittata klaar is.
  8. Verdeel de frittata over de borden en verdeel de saus erover.
Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *