Frittata foe yong hai uit de oven met zoetzure saus

Een frittata is een Italiaanse versie van een gevulde omelet en foe yong hai is een Chinese versie van een gevulde omelet. In dit recept voor frittata foe yong hai uit de oven mix ik de recepten. Ik neem het basisrecept van een Italiaanse recept en voor de vulling laat ik me inspireren door de foe yong hai van de Chinees.

Frittata foe yong hai maken

Bij dit recept wordt de frittata gevuld met prei, paprika, taugé en shii-take paddenstoelen. Bij de frittata serveer ik een lekkere zoetzure tomatensaus.

Een lekkere combinatie! Vooral de saus vond ik heel erg lekker. Je kunt natuurlijk wat rijst bij deze versie van foe yong hai serveren, maar de frittata is ruim gevuld. Ik heb dan ook niets bij deze frittata foe yong hai geserveerd.

De vulling van deze frittata kan een beetje vochtig zijn. Laat de vulling daarom goed uitlekken voordat je deze in de bakvorm doet.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze frittata foe yong hai uit de oven met zoetzure saus afdrukken.

Frittata uit de oven

Een frittata wordt doorgaans gebakken in een koekenpan. Ik vind het echter veel makkelijker om de frittata in de oven te bakken. Door het constante temperatuur van oven is er minder gevaar op aanbranden.

Ik gebruik voor deze frittata foe yong hai een vorm van 24 centimeter. Als ik het recept voor 4 personen maak, gebruik ik een vorm van 28 centimeter. Bekleed de bodem van de springvorm eventueel met een vel bakpapier en sluit dan de springvorm. Dit maakt het makkelijker om de frittata uit de vorm te krijgen. Nog makkelijker is het om siliconen bakvormen te gebruiken. Deze hoef je zelfs niet in te vetten en de frittata komt er altijd goed uit.

Nog een frittata maken?

Voor de vulling van een frittata zijn vele variaties mogelijk. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze frittata met spinazie en champignons uit de oven of de frittata met geitenkaas, tomaten en prei uit de oven.

Frittata foe yong hai uit de oven

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 40 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

Voor de frittata:

  • 4 eieren
  • scheutje melk
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 200 gram taugé
  • 200 gram paddenstoelen (bv. shii-take)
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel arachide olie
  • boter om in te vetten

Voor de saus:

  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 125 ml kippenbouillon
  • 50 ml gembersiroop
  • 1 teen knoflook
  • ½ eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel arachide olie

Bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de paprika in stukjes. Snijd de knoflook fijn.
  3. Breng ongeveer 1 liter water aan de kook. Doe de taugé in een zeef en overgiet met het hete water. Laat uitlekken.
  4. Vet een springvorm in met boter.
  5. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de prei toe en bak in enkele minuten gaar. Voeg dan de paprika en knoflook toen en laat een paar minuten meebakken. Voeg dan de champignons toe en bak deze gaar. Schep de taugé door het groentenmengsel.
  6. Laat het groentenmengsel goed uitlekken in een zeef. Verdeel het groentenmengsel over de springvorm. Klop de eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met de sambal, sojasaus en gemberpoeder. Giet de eieren over het groentenmengsel.
  7. Bak de frittata in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
  8. Maak ondertussen de saus. Verhit daarvoor de olie in een koekenpan en bak de knoflook enkele seconden. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze ongeveer een minuut. Voeg vervolgens de kippenbouilon, gembersiroop en sojasaus toe. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken totdat de frittata klaar is.
  9. Verdeel de frittata over de borden en verdeel de saus erover.
Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *