Frambozen cheesecake

Als wij naar Amsterdam gaan, lopen we vaak bij banketbakkerij Holtkamp binnen om garnalenkroketten en een puntje cheesecake te kopen. Toen er een kookboek van Holtkamp verscheen met deze recepten, heb ik dan ook geen moment geaarzeld. Dit recept voor Frambozen cheesecake komt uit het kookboek “De Banketbakker” van Cees Holtkamp.

frambozen cheesecake; recept; recepten; taart; cheesecake; holtkamp; roomkaas; framboos; frambozen; frambozenjam; biscuit; volkorenbiscuit;

Frambozen cheesecake maken

De cheesecake is eenvoudig te maken. De bodem wordt gemaakt van verkruimelde volkorenbiscuitjes en gesmolten boter. Daarop komt een mengsel van roomkaas, suiker en ei. De taart wordt na het bakken afgemaakt met frambozen. De taart is lekker romig door de kaas en lekker fris door de frambozen. Echt zalig!!

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Frambozen cheesecake afdrukken.

Bakvorm voor cheesecake

Voor deze cheesecake gebruik ik het liefst een bakvorm met een losse bodem. Na het bakken druk je de losse bodem naar boven en druk je de taart heel makkelijk uit de vorm. Ik gebruik vaak een kopje om de taart uit de vorm te drukken. Uiteraard moet je de vorm wel goed invetten.

Cheesecake bakken

Dit recept is heel eenvoudig, toch vind ik het bakken van een cheesecake af en toe best lastig. De vulling van de taart is niet stijf als deze uit de oven komt en daarom is het moeilijk om te bepalen of deze wel goed gaar is. Ook kan de vulling scheuren tijdens het bakken. Op internet heb ik een aantal tips gevonden voor het bakken van een cheesecake:

  • Mix niet te lang: als je het beslag voor een cheesecake lang mixt, komt er veel lucht in het mengsel. Dit vergroot het risico op scheuren tijdens het bakken.
  • Bak langzaam en op lage temperatuur. De gemiddelde cheesecake heeft dan een oventijd van vijf kwartier nodig. Overigens wordt de cheesecake in dit recept gebakken in een oven van 190°C. Als je cheesecake mislukt, kan het dus handig zijn om deze op lagere temperaturen te bakken.
  • Om een goede cheesecake te bakken, heb je stoom nodig. Je kunt een ovenschaal met kokend water in de oven zetten of je kunt een oven gebruiken met stoomfunctie.
  • Doe de oven tijdens het bakken niet open. Door de plotselinge temperatuurswisseling kunnen scheuren in het beslag ontstaan.
  • Laat de cheesecake na het bakken goed afkoelen. Laat de cheesecake het liefst een nachtje in de koelkast staan, voordat je deze aansnijdt.

Meer recepten voor cake, taart of zoetigheid

Kijk HIER voor meer recepten voor cakes, taarten of andere lekkere zoete recepten.

Frambozen cheesecake

Deze frambozen cheesecake is een heerlijke combinatie van romige kaas en frisse frambozen. De bodem wordt gemaakt van biscuitjes.

Menugang Taart/cake
Keyword frambozen, roomkaas
Voorbereiden 15 minuten
Oven 25 minuten
Porties 1 taart

Ingrediënten

  • 75 gram volkorenbiscuitjes
  • 2 eetlepels gesmolten roomboter
  • 300 gram Zachte roomkaas (bijvoorbeeld Monchou)
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel frambozenjam
  • 150 gram frambozen

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Maal de biscuitjes fijn en roer de gesmolten boter erdoor. Bedek hiermee de bodem van een met boter ingevette springvorm van 16 cm. Druk de biscuitbodem goed aan met de bolle kant van een lepel.
  3. Klop de suiker, het ei en de eidooier door de roomkaas. Schep dit mengsel over de koekjesbodem.
  4. Bak de taart ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven en laat hem daarna goed afkoelen. Smeer dan de frambozenjam over de taart en verdeel de schoongemaakte frambozen erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.