Doperwten met pancetta en munt

Doperwten zijn een van de meest populaire bijgerechten in de Nederlandse keuken. Dit recept van doperwten met pancetta en munt maakt van de simpele doperwt een bijzonder en lekker bijgerecht. Dit bijgerecht is lekker bij vlees en vis. Vooral bij lamsvlees vind ik dit gerechtje erg lekker.

Doperwten met pancetta en munt; recept; recepten; bijgerecht; doperwt; doperwten; pancetta; munt

Doperwten met pancetta en munt maken

Dit bijgerecht is heel eenvoudig om te maken; de pancetta in reepjes snijden en even bakken, doperwten en munt toevoegen en nog even meewarmen. Dat is alles!

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor doperwten met pancetta en munt afdrukken.

Verse doperwten of doperwten uit blik

Verse doperwten zijn helaas vaak moeilijk verkrijgbaar, maar als je ze kunt vinden dan is het nog lekkerder om dit gerecht met verse doperwten te maken. Je kunt uiteraard ook doperwten uit de vriezer gebruiken, maar persoonlijk vind ik dat daar weinig smaak aan zit. Ik gebruik voor dit recept daarom meestal doperwten uit een blik of pot.

Als je verse doperwten gebruikt, blancheer je deze eerst 5-8 minuten in een pan met kokend water. Daarna volg het onderstaande recept.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 210 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 9 gram
Vet per portie: ca. 10 gram
Eiwit per portie: ca. 18 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Munt

Met een handjevol munt kun je heel veel smaak toevoegen aan een groente. Probeer bijvoorbeeld ook eens de geroosterde courgette met citroen en munt als bijgerecht.

Bijgerechten

Kijk HIER voor meer recepten van bijgerechten op deze website.

Doperwten met pancetta en munt

Dit recept van doperwten met pancetta en munt maakt van de simpele doperwt een bijzonder en lekker bijgerecht. Dit bijgerecht is lekker bij vlees en vis.

Menugang Bijgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Keyword doperwten, munt, pancetta
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 210 kcal

Ingrediënten

  • 1 blikje doperwten uitgelekt
  • 100 gram pancetta in reepjes
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • handjevol muntblaadjes grof gescheurd
  • peper

Bereiden

  1. Smelt de boter in een hapjespan op heel laag vuur, doe de pancetta erin en bak deze goudbruin. Doe de doperwten en de gescheurde muntblaadjes erbij en bak 5 minuten, roer zo nu en dan door.

  2. Breng op smaak met peper. Breng over in een verwarmde schaal en serveer meteen.

Notities

Lekker bij vlees en vis

Dit recept voor doperwten met pancetta en munt heb ik gevonden op de website Okoko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.