Doperwten met pancetta en munt

Doperwten zijn een van de meest populaire bijgerechten in de Nederlandse keuken. Dit recept van doperwten met pancetta en munt maakt van de simpele doperwt een bijzonder en lekker bijgerecht. Dit bijgerecht is lekker bij vlees en vis.

Doperwten met pancetta en munt; recept; recepten; bijgerecht; doperwt; doperwten; pancetta; munt

Doperwten met pancetta en munt maken

Dit bijgerecht is heel eenvoudig om te maken; de pancetta in reepjes snijden en even bakken, doperwten en munt toevoegen en nog even meewarmen. Dat is alles!

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor doperwten met pancetta en munt afdrukken.

Verse doperwten of doperwten uit blik

Verse doperwten zijn helaas vaak moeilijk verkrijgbaar, maar als je ze kunt vinden dan is het nog lekkerder om dit gerecht met verse doperwten te maken. Je kunt uiteraard ook doperwten uit de vriezer gebruiken, maar persoonlijk vind ik dat daar weinig smaak aan zit.

Als je verse doperwten gebruikt, blancheer je deze eerst 5-8 minuten in een pan met kokend water. Daarna volg het onderstaande recept.

Munt

Met een handjevol munt kun je heel veel smaak toevoegen aan een groente. Probeer bijvoorbeeld ook eens de geroosterde courgette met citroen en munt als bijgerecht.

 

Bron recept doperwten met pancetta en munt: Okoko

Doperwten met pancetta en munt

Menugang Bijgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 blikje doperwten uitgelekt
  • 100 gram pancetta in reepjes
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • handjevol muntblaadjes grof gescheurd
  • peper

Bereiden

  1. Smelt de boter in een hapjespan op heel laag vuur, doe de pancetta erin en bak deze goudbruin. Doe de doperwten en de gescheurde muntblaadjes erbij en bak 5 minuten, roer zo nu en dan door.

  2. Breng op smaak met peper. Breng over in een verwarmde schaal en serveer meteen.

Notities

Lekker bij vlees en vis

Volg receptentesten.nl op social media