Dadel-noten balletjes met chocolade

Dadels, noten, kokos en cacaopoeder. Meer zit er niet in deze dadel-noten balletjes met chocolade. Geen suiker dus, maar door de dadels zijn de balletjes toch heerlijk zoet en stevig. Echt een heel lekkere zoete snack en ik maak mezelf wijs dat ze vast een stuk gezonder zijn dan een koekje.

Dadel-noten balletjes met chocolade; recept; recepten; snack; zoet; dadels; dadel; noten; kokos

Dadel-noten balletjes met chocolade maken

Voor dit recept van dadel-noten balletjes met chocolade worden de dadels en noten gepureerd in de keukenmachine. Nu zijn dadels best kleverig. Ik heb gemerkt dat je dadels daardoor niet goed kunt pureren in een blender. Ik gebruik de hakmolen van mijn staafmixer.

De dadels worden in dit recept gemengd met noten. Je kunt zelf kiezen welke noten je gebruikt. Ik heb een mix gebruikt van hazelnoten, cashewnoten en amandelen omdat ik die toevallig nog over had van een ander recept. Walnoten zijn ook erg lekker in deze balletjes.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze dadel-noten balletjes met chocolade afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 145 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 15 gram
Vet per portie: ca. 8 gram
Eiwit per portie: ca. 2 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Bron dadel-noten balletjes met chocolade: Uit Pauline’s keuken

Dadel-noten balletjes met chocolade

Menugang Snack
Bereidingstijd 15 minutes
Porties 14 porties
Voedingswaarde 145 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram dadels
  • 100 gram noten
  • 100 gram geraspte kokos
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Bereiden

  1. Verwijder de pitten uit de dadels. Doe de dadels, noten, 50 gram geraspte kokos en 2 eetlepels cacaopoeder in een hakmolen en maal deze tot een egale pasta. Voeg eventueel wat water toe als het mengsel te droog is.
  2. Verdeel de rest van de geraspte kokos over een bord.
  3. Vorm ballen ter grootte van een twee euro munt van de dadel-notenpasta. Rol de dadelballen door de kokos.
  4. Je kunt de ballen gelijk eten of in de koelkast bewaren. De dadel-noten balletjes zijn ook erg goed in te vriezen.
Volg receptentesten.nl op social media