Couscous met shoarma en sperziebonen

Ik hoor vaak dat couscous weinig smaak heeft. Voor mij maakt dat couscous juist uitstekend geschikt om te combineren met een lekker pittig gerecht, zoals deze couscous met shoarma en sperziebonen. Serveer de shoarma en sperziebonen boven op de couscous, zodat de saus door de couscous wordt opgenomen.
Couscous met shoarma en sperziebonen, recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; shoarma; couscous; sperziebonen; snel klaar;

Couscous met shoarma en sperziebonen maken

Deze couscous met shoarma en sperziebonen staat in 20 minuten op tafel. En er komt bijna geen snijwerk aan te pas. Prima dus voor een doordeweekse maaltijd.

In het oorspronkelijke recept worden de sperziebonen meegebakken met de shoarma. Dat vind ik geen succes. Ik houd niet van harde sperziebonen, die nog niet gaar lijken te zijn. Daarom kook ik de sperziebonen voordat ik deze aan de shoarma toevoeg.

Voor de saus wordt chilisaus gebruikt. Je kunt het gerecht zo pittig maken als je zelf wilt. Ik gebruik meestal een zoete chilisaus, maar je kunt ook juist gaan voor een chilisaus met veel pit.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de print knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor couscous met sperziebonen en shoarma afdrukken.

Sperziebonen schoonmaken

Ik maak deze maaltijd graag klaar als ik weinig tijd (of zin) heb om te koken. Om tijd te besparen gebruik ik vaak een zakje schoongemaakte sperziebonen. Iets duurder, maar veel makkelijker. Dan hoef je voor dit gerecht alleen maar een rode ui te snijden. Lekker snel, lekker makkelijk!

Couscous met shoarma en sperziebonen


Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

 • 150 gram couscous
 • 1 rode ui
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 200 gram shoarmavlees
 • 250 gram sperziebonen
 • 4 eetlepels (zoete) chilisaus
 • zout
 • peper

Bereiden

 1. Sperziebonen schoonmaken, in stukjes van ca. 3 cm snijden en in ca. 15 minuten bijna gaar koken.

 2. Intussen ui pellen en in halve ringen snijden.

 3. In wok 2 eetlepels olie verhitten en op hoog vuur shoarmavlees al omscheppend in ca. 2 minuten bruin bakken. Ui en sperziebonen erdoor scheppen en ca. 2 minuten al omscheppend meebakken. Chilisaus en 1 dl water erdoor roeren en geheel ca. 3 minuten laten sudderen.

 4. Intussen pan 250 ml water aan de kook brengen. Couscous erdoor roeren en ca. 5 minuten van vuur af, op een warme plek, laten staan.

 5.  Couscous in twee diepe borden scheppen. Shoarma met sperziebonen op smaak brengen met zout en peper en op couscous scheppen.  

Bron recept couscous met shoarma en sperziebonen: Allerhande

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.