Courgette spaghetti met gerookte zalm en kruidenkaas

Deze courgette spaghetti met gerookte zalm en kruidenkaas is een variant op de pasta met gerookte zalm en kruidenkaas die ik eerder maakte. Voor courgette spaghetti (ook wel courghetti genoemd) wordt een courgette in dunne (spaghetti) slierten gesneden en geserveerd met een lekkere saus.

courgette spaghetti met gerookte zalm en kruidenkaas; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; courghetti; courgette; gerookte zalm; vis; doperwten;

Courgette spaghetti (courghetti) maken

Om spaghetti te maken van de courgettes, kun je de courgette eerst in dunne plakken snijden en vervolgens in slierten. Met een spirelli gaat het veel makkelijker. Een spirelli is een soort puntenslijper, waarmee je mooie lange slierten maakt van de courgette. Met een spirelli kun je ook andere groenten tot lange slierten snijden. In het type wat ik gebruik, kun je kiezen voor een fijn of een grof mes. De courgette spaghetti heb ik grof gesneden.

Als je vaker groente spaghetti eet kun je ook overwegen om een spiraalsnijder te kopen. Met een spiraalsnijder kun je groentes in alle soorten en maten heel eenvoudig tot spaghetti slierten snijden.

Met een spirelli of een spiraalsnijder krijg je hele lange courgette spaghetti slierten. Dit mengt en eet niet heel erg makkelijk, daarom is het handig om nog even het mes door de courgette spaghetti te halen om de slierten wat kleiner te maken.

courgette spaghetti met gerookte zalm en kruidenkaas maken

Het snijden van de courgette spaghetti is bij dit recept het meeste werk. Daarna is het alleen maar een ui bakken, wat venkel erbij, kruidenkaas en crème fraîche toevoegen en tot slot de courgette spaghetti even mee laten warmen.

Ik vind de combinatie van courgette spaghetti met gerookte zalm eigenlijk nog lekkerder dan de pasta met gerookte zalm.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze courgette spaghetti met gerookte zalm en kruidenkaas afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 485 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 22 gram
Vet per portie: ca. 32 gram
Eiwit per portie: ca. 29 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten voor courgette spaghetti (courghetti)

Sinds ik heb ontdekt hoe lekker courgette spaghetti is, maak ik het regelmatig klaar. Kijk HIER voor meer recepten met courgette spaghetti.

Courgette spaghetti met gerookte zalm en kruidenkaas

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Bereidingstijd 30 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 485 kcal

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 200 gram gerookte zalmsnippers
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 venkelknol in stukjes
  • 1 blikje doperwten uitgelekt en afgespoeld
  • 125 ml crème fraîche
  • 80 gram kruiden roomkaas bijvoorbeeld Paturain of Boursin
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

  1. Was de courgettes, snijd het kontje eraf en snijd de courgette tot spaghetti slierten.

  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg venkel toe en bak totdat de stukjes zacht worden. Voeg dan de kruiden roomkaas en crème fraîche toe en verwarm al roerend, totdat de kruidenkaas gesmolten is.

  3. Voeg de courgette spaghetti samen met de doperwten en zalmsnippers aan het kruidenkaasmengsel toe. Warm alles nog even goed door. 

 

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *