Courgette spaghetti met bolognesesaus

Ik had er al veel over gelezen, het werd hoog tijd om het zelf eens te proberen: courgette spaghetti (ook wel courghetti genoemd). Voor courgette spaghetti wordt een courgette in dunne (spaghetti) slierten gesneden en geserveerd met een lekkere saus. Een gezond en calorie-arm alternatief voor pasta. Ik serveer de courgette spaghetti met bolognesesaus (een saus op basis van gehakt en tomaten).Courgette spaghetti met bolognesesaus; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; courgette; spaghetti; courghetti; gehakt; tomaat; tomaten

Courgette spaghetti met bolognesesaus maken

In dit recept wordt de courgette spaghetti geserveerd met een saus van gehakt en passata (gezeefde tomaten). Een snelle variant van de bolognesesaus, want dit gerecht staat binnen 30 minuten op tafel. En omdat courgette van zichzelf weinig smaakt heeft, komt de saus goed tot zijn recht. De combinatie van de bolognesesaus met de courgette spaghetti is erg lekker!

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze courgette spaghetti met bolognesesaus afdrukken.

Courgette spaghetti snijden

Om spaghetti te maken van de courgettes, kun je de courgette eerst in dunne plakken snijden en vervolgens in slierten. Met een spirelli gaat het veel makkelijker. Een spirelli is een soort puntenslijper, waarmee je mooie lange slierten maakt van de courgette. Met een spirelli kun je ook andere groenten tot lange slierten snijden. In het type wat ik gebruik, kun je kiezen voor een fijn of een grof mes. De courgette spaghetti heb ik grof gesneden.

Als je vaker groente spaghetti eet kun je ook overwegen om een spiraalsnijder te kopen. Met een spiraalsnijder kun je groentes in alle soorten en maten tot spaghetti slierten snijden.

Met een spirelli of een spiraalsnijder krijg je hele lange courgette spaghetti slierten. Dit mengt en eet niet heel erg makkelijk, daarom is het handig om nog even het mes door de courgette spaghetti te halen om de slierten wat kleiner te maken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 490 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 22 gram
Vet per portie: ca. 30 gram
Eiwit per portie: ca. 35 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten voor courgette spaghetti (courghetti)

Sinds ik heb ontdekt hoe lekker courgette spaghetti is, maak ik het regelmatig klaar. Kijk HIER voor meer recepten met courgette spaghetti.

Courgette spaghetti met bolognesesaus

Courgette spaghetti is een gezond en calorie-arm alternatief voor pasta. In dit recept serveer ik de courgette spaghetti met bolognesesaus.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Keyword courgette, gehakt, Parmezaanse kaas
Bereidingstijd 30 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 490 kcal

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 dl passata (gezeefde tomaten)
  • 1 theelepel oregano
  • peper
  • zout
  • Parmezaanse kaas geraspt

Bereiden

  1. Was de courgettes, snijd het kontje eraf en draai de courgette met een spirelli tot spaghetti slierten.
  2. Snipper de ui en de knoflook fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui gaar. Voeg de knoflook toe en bak enkele seconden mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de tomatenpuree toe en verhit dit kort mee. Voeg dan de passata toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en de oregano. Laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen.
  4. Schep de courgette spaghetti door de saus en laat de courgette in ca. 2 minuten warm worden.
  5. Verdeel de courgette spaghetti over 2 borden en bestrooi het gerecht met wat gerapste Parmezaanse kaas.

Notities

Lekker met een salade met rucola

Volg receptentesten.nl op social media

Een reactie

  • Thea

    lekker recept ,Vond alleen de courgette spaghetti iets tegenvallen Daarom de vlg keer de courgette in een beetje olie even gebakken en toen toegevoegd . Persoonlijk vond ik dat lekkerder,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *