Coquilles met prei en sinaasappelsaus

De combinatie van coquilles met prei en sinaasappelsaus lijkt misschien bizar, maar dit voorgerecht is een heerlijke combinatie van de zoete coquille met zurige sinaasappel, peperige prei en zout spek. En het ziet er nog mooi uit ook. Echt zo’n recept waarmee je de show steelt bij een etentje of het kerstdiner. Coquilles met prei en sinaasappelboter; recept; recepten; voorgerecht; voorgerechten; coquille; coquilles; st. jacobsschelp; st. jacobsschelpen; prei; sinaasappel

Coquilles met prei en sinaasappelsaus maken

De bereiding van dit recept van coquilles met prei en sinaasappelsaus is vrij eenvoudig. De coquilles worden in dit recept kort gebakken en gecombineerd met wat gebakken prei, uitgebakken spek en een zoetzure sinaasappelsaus. Juist de sinaasappelsaus maakt dit recept van coquilles met prei en sinaasappelboter tot iets heel bijzonders. Samen met de peperige prei en zoute spekjes een erg lekkere combinatie. Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze coquilles met prei en sinaasappelsaus afdrukken. koken & tafelen algemeen

Wat zijn coquilles?

Coquilles zijn schelpdieren. Ze worden ook wel sint-jakobsschelpen (Coquilles St.Jacques), Jakobsmantel of kammosselen genoemd. Coquilles zitten in een mooie, grote waaierschelp. De schelp kan heel goed gebruikt worden om kleine gerechtjes in te serveren. Een coquilles een stevig, vlezig schelpdier. De smaak is zoetig.

Borden voorverwarmen

De coquilles kunnen snel afkoelen. Daarom is het aan te raden dit voorgerecht te serveren op een voorverwarmd bord. Er zijn diverse manieren om borden voor te verwarmen. Ik vind het zelf makkelijk om de borden voor te verwarmen in een oven van 60°C.

Meer recepten van voorgerechten

Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, je moet immers voldoende ruimte overhouden voor het hoofdgerecht. Maar dan nog zijn er heel veel mooie gerechten om het diner mee te beginnen. Het kan een salade zijn, soep of een stukje vis. Of, zoals in dit recept, een kleine hoeveelheid vlees. Kijk HIER voor meer recepten van voorgerechten op deze website.

Coquilles met prei en sinaasappelsaus

Deze coquilles met prei en sinaasappelsaus zijn een heerlijke combinatie van de zoete coquille met zurige sinaasappel, peperige prei en zout spek.

Menugang Voorgerecht
Keyword Coquille, prei, sinaasappel, spek
Bereidingstijd 20 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • sap van 1 sinaasappel
  • 0,4 dl kippenbouillon
  • 75 gram koude boter in blokjes
  • 25 gram extra boter
  • olijfolie
  • 2 plakjes doorregen bacon in fijne reepjes
  • 1 kleine prei zeer fijn gesneden
  • 6 grote coquilles
  • zout
  • peper

Bereiden

  1. Kook voor de saus het sinaasappelsap in een kleine steelpan tot de helft in. Voeg de kippenbouillon toe en klop er, beetje bij beetje, de blokjes boter door totdat de saus iets dikker is. Breng op smaak met zout en peper en houdt warm.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan en bak de bacon goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Veeg de pan schoon, zet terug op de warmtebron en laat hierin een klontje boter smelten. Voeg de prei toe en bak op hoog vuur zacht. Neem uit de pan en houdt warm.
  3. Verwarm voor de coquilles een scheutje olie in een koekenpan. Voeg wanneer deze heet is de coquilles met een klein klontje boter toe. Bak 1-2 minuten, keer de coquilles en bak ook deze zijde 1-2 minuten.
  4. Leg voor serveren 3 kleine bergjes prei op de borden en leg op ieder hoopje prei een coquille. Schep de saus rondom en bestrooi met de krokante stukjes bacon.
Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *