Citroenkwark met abrikozen en hazelnoten

Deze citroenkwark met abrikozen en hazelnoten is een heerlijk nagerecht! Door de frisse smaak is dit toetje ook erg lekker na een pittige maaltijd. Voor het maken van dit toetje moet je wel ruim op tijd beginnen omdat er gedroogde abrikozen worden gebruikt.Citroenkwark met abrikozen en hazelnoten; recept; recepten; nagerecht; nagerechten; toetje; dessert; kwark; citroen; slagroom; abrikoos; abrikozen; hazelnoot; hazelnoten

Citroenkwark met abrikozen en hazelnoten maken

Dit nagerecht is niet moeilijk om te maken en kost ook niet veel tijd om te maken. Maar je moet er wel op tijd mee beginnen. Eerst moeten gedroogde abrikozen geweld worden. Daarna worden de abrikozen gekookt en tot een puree gemalen. Deze puree moet goed afkoelen voordat je deze kunt gebruiken.

Voor de citroenkwark wordt kwark gemengd met slagroom, suiker en de geraspte schil van een citroen. De kwark wordt hierdoor lekker fris, maar door de suiker toch niet te zuur. De slagroom maakt de kwark extra romig.

De hazelnoten worden even geroosterd. Tot slot maak je om en om laagjes van de citroenkwark, abrikozenpuree en hazelnoten. Een heerlijke mix!

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze citroenkwark met abrikozen en hazelnoten afdrukken.

Pureren

Het pureren van de abrikozen gaat prima met een staafmixer. Je kunt er eventueel ook een hakmolen voor gebruiken. Zelf heb ik een combinatie van staafmixer en hakmolen, zodat ik altijd het juiste gereedschap bij de hand heb.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 505 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 60 gram
Vet per portie: ca. 27 gram
Eiwit per portie: ca. 13 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten van nagerechten

Pudding, ijs, taartjes of fruit … ik ben dol op lekkere toetjes. Kijk HIER voor meer recepten van nagerechten.

Citroenkwark met abrikozen en hazelnoten

Deze citroenkwark met abrikozen en hazelnoten is een heerlijk nagerecht! Dit recept is niet moeilijk om te maken en kost ook niet veel tijd om te maken. Maar je moet er wel op tijd mee beginnen.

Menugang Nagerecht
Keyword abrikozen, hazelnoten, kwark, slagroom
Wachttijd abrikozen 50 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 505 kcal

Ingrediënten

 • 100  gram gedroogde abrikozen
 • Geraspte schil van een ½ citroen
 • 50 gram hazelnoten blank, ongebrand
 • 100  gram kwark
 • 60  ml slagroom
 • 40  gram kristalsuiker

Bereiden

Voorbereiden:

 1. Wel de abrikozen minimaal 30 minuten in wat water. Doe de abrikozen daarna met het water in een pannetje met de helft van de suiker. Laat de abrikozen in ca. 20 minuten gaar koken.

 2. Pureer de abrikozen met een staafmixer tot een puree. Voeg indien nodig wat van het kookvocht toe. Laat de abrikozenpuree afkoelen. 

 3. Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruin. Laat de hazelnoten op een bord afkoelen.

Vlak voor het serveren:

 1. Klop de slagroom stijf.

 2. Meng de kwark met de rest van de suiker en de citroenrasp. Schep er daarna voorzichtig de slagroom door.

 3. Schep de citroenkwark, abrikozenpuree en hazelnoten om en om in een glas. Eindig met een laagje hazelnoten.

Ik hebt dit recept voor citroenkwark met abrikozen en hazelnoten gevonden op de website van het tijdschrift Margriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.