Chinese tomatensoep

Als ik naar de afhaalchinees ga, vind ik vooral de zoetzure Chinese tomatensoep altijd erg lekker. Voor dit recept van Chinese tomatensoep moet je even geduld hebben, maar de smaak van de soep is heerlijk. Deze soep is pittig, zoet en zuur. Precies zoals het hoort. Nog lekkerder dan bij de Chinees!Chinese tomatensoep; recept; recepten; voorgerecht; voorgerechten; soep; tomaat; tomaten; tomatensoep; zoetzuur

Chinese tomatensoep maken

Het duurt even om de Chinese tomatensoep klaar te maken, de soep moet even sudderen. Maar de smaak is zalig!

Nu heb ik dit recept inmiddels al een aantal keer gemaakt en toch maak ik elke keer ik dezelfde fout. Telkens weer denk ik dat 1 theelepel gemberpoeder (djahé) en 1 theelepel serehpoeder wel erg weinig is en telkens weer doe ik dan ook een flinke theelepel in de soep. En telkens weer wordt de soep erg pittig.

Begrijp me niet verkeerd. Dit is een heel erg lekker recept voor Chinese tomatensoep, maar een bescheiden theelepeltje van de kruiden is in dit recept echt voldoende om heel veel smaak aan de soep te geven.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Chinese tomatensoep afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Chinese tomatensoep bewaren

Dit recept is voldoende voor 10 porties. Je kunt deze soep goed invriezen. Ik maak altijd een grote pan soep klaar en vries de soep dan in in doosjes /  porties voor 1 of 2 personen. Je kunt de soep uiteraard ruim vooraf laten ontdooien, maar vanuit de vriezer opwarmen in de magnetron kan ook.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 115 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 23 gram
Vet per portie: ca. 2 gram
Eiwit per portie: ca. 2 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Chinese tomatensoep

Voor dit recept van Chinese tomatensoep moet je even geduld hebben, maar de smaak van de soep is heerlijk. Deze Chinese tomatensoep is pittig, zoet en zuur.

Menugang Soep, Voorgerecht
Keuken Chinees, Oosters
Wachttijd 1 hour
Bereidingstijd 30 minutes
Porties 10 porties
Voedingswaarde 115 kcal

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 1 liter tomatensap
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • arachide olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 6 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel djahé (gemberpoeder)
  • 1 theelepel serehpoeder (citroengraspoeder)
  • 2 eetlepels maïzena

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote (soep)pan met dikke bodem en roerbak de ui totdat deze glazig is. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en laat al roerend even bakken totdat het vocht uit de puree grotendeels verdampt is.
  2. Voeg water, bouillonblokjes, tomatensap, suiker, ketjap, azijn, sambal, djahé en serehpoeder toe en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 1 uur doorkoken.
  3. Meng de maïzena met een beetje koud water tot een gladde massa en voeg deze toe aan de soep totdat deze licht gebonden is.

Dit recept heb ik gevonden op Smulweb. In het oorspronkelijke recept wordt ook nog kip en mihoen aan de soep toegevoegd. Dat vond ik te zwaar voor een voorgerecht en daarom heb ik het weggelaten.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *