Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen

Ik schuim regelmatig internet af op zoek naar nieuwe recepten en zo kwam ik dit recept voor een Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen tegen. Het is een lekkere roerbak van reepjes varkenhaas, stukjes rode paprika en een lekker pittige saus met onder meer gember, sojasaus en oestersaus.Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; chinees; oosters; roerbak; roerbakken; varkenshaas; sperziebonen; paprika; gember;

Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen maken

Voor deze Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen heb ik eerst de sperziebonen gekookt. Bij Oosterse recepten zie je vaak dat rauwe sperziebonen aan een roerbak worden toegevoegd, maar de sperziebonen blijven dan te hard naar mijn smaak. Ik kook ze liever eerst.

Vervolgens roerbak je reepjes varkenshaas en paprika met allerlei lekkere smaakmakers. daarna voeg je de sperziebonen aan het gerecht toe en laat je de saus binden met wat maïzena.

Dit recept voor Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen is lekker pittig door de gember, maar tegelijkertijd wat aan de zoute kant. Ik vond dat zelf wel passen bij het gerecht, maar eventueel zou je minder sojasaus of oestersaus kunnen gebruiken.

Ik heb de roerbak geserveerd met jasmijnrijst.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 435 Kcal *
Koolhydraten per portie: ca. 30 gram
Vet per portie: ca. 20 gram
Eiwit per portie: ca. 33 gram

*Met 75 gram rijst per persoon erbij komt dit recept ca. 700 Kcal per persoon uit.

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer Oosterse recepten

Ik maak regelmatig recepten uit de Oosterse keuken klaar. De Thaise keuken is favoriet, maar ook recepten uit de Chinese of Indische keuken vind ik lekker. Kijk HIER voor alle Oosterse recepten op deze website.

Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen

In deze Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen worden reepjes varkenshaas, sperziebonen en stukjes rode paprika geserveerd met een lekker pittige saus van onder meer gember, sojasaus en oestersaus.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Chinees, Oosters
Keyword rode paprika, sperziebonen, varkenshaas
Bereidingstijd 30 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 435 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram sperziebonen schoongemaakt
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 250 gram varkenshaas in reepjes
  • peper
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels Shaosing rijstwijn of droge sherry
  • eetlepel oestersaus
  • theelepel rijstazijn
  • 2 theelepels maïzena
  • 100 ml kippenbouillon
  • sesamolie
  • 1 lente uitje in ringetjes

Bereiden

  1. Kook de sperziebonen in ca. 15 minuten beetgaar.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de knoflook en gember enkele seconden. De knoflook mag niet bruin worden. Voeg dan de reepjes varkenshaas toe en bak het vlees al omscheppend bruin.
  3. Voeg de stukjes paprika toe en bak deze al omscheppend tot ze zacht worden.
  4. Maak een mengsel van de sojasaus, Shaosing rijstwijn, oestersaus en rijstazijn. Voeg de maïzena aan het mengsel toe en roer tot de maïzena is opgelost.
  5. Voeg de sperziebonen, kippenbouillon en het sojamengsel aan de roerbak toe. Schep alles goed om en verwarm het gerecht totdat de maïzena de saus voldoende heeft gebonden.
  6. Sprenkel naar smaak wat sesamolie over het gerecht. Verdeel de roerbak over twee borden en strooi de lente ui over het gerecht.

Notities

Lekker met jasmijnrijst

Ik heb dit recept voor een Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen gevonden op de website Smulweb.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *