Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen

Ik schuim regelmatig internet af op zoek naar nieuwe recepten en zo kwam ik dit recept voor een Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen tegen. Het oorspronkelijke recept leek me niet helemaal logisch, daarom heb ik het naar eigen inzicht aangepast tot deze heerlijke roerbak.Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; chinees; oosters; roerbak; roerbakken; varkenshaas; sperziebonen; paprika; gember;

Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen maken

Voor deze Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen heb ik eerst wat sperziebonen gekookt. Bij Oosterse recepten zie je vaak dat rauwe sperziebonen aan een roerbak worden toegevoegd, maar de sperziebonen blijven dan te hard naar mijn smaak. Ik kook ze liever eerst.
De sperziebonen worden in dit recept gebruikt voor een roerbak met reepjes varkenhaas, stukjes rode paprika en een lekker pittige saus met onder meer gember, sojasaus en oestersaus.

Dit recept voor Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen is lekker pittig door de gember, maar tegelijkertijd wel aan de zoute kant. Ik vond dat zelf wel passen bij het gerecht, maar eventueel zou je minder sojasaus of oestersaus kunnen gebruiken.

 

Bron recept Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen: Smulweb (website)

Chinese roerbak met varkenshaas en sperziebonen

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Chinees, Oosters
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram sperziebonen schoongemaakt
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 250 gram varkenshaas in reepjes
  • peper
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels Shaosing rijstwijn of droge sherry
  • eetlepel oestersaus
  • theelepel rijstazijn
  • 2 theelepels maïzena
  • 100 ml kippenbouillon
  • sesamolie
  • 1 lente uitje in ringetjes

Bereiden

  1. Kook de sperziebonen in ca. 15 minuten beetgaar.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de knoflook en gember enkele seconden. De knoflook mag niet bruin worden. Voeg dan de reepjes varkenshaas toe en bak het vlees al omscheppend bruin.
  3. Voeg de stukjes paprika toe en bak deze al omscheppend tot ze zacht worden.
  4. Maak een mengsel van de sojasaus, Shaosing rijstwijn, oestersaus en rijstazijn. Voeg de maïzena aan het mengsel toe en roer tot de maïzena is opgelost.
  5. Voeg de sperziebonen, kippenbouillon en het sojamengsel aan de roerbak toe. Schep alles goed om en verwarm het gerecht totdat de maïzena de saus voldoende heeft gebonden.
  6. Sprenkel naar smaak wat sesamolie over het gerecht. Verdeel de roerbak over twee borden en strooi de lente ui over het gerecht.

Notities

Lekker met jasmijnrijst

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *