Bonenschotel met salami

Deze bonenschotel met salami doet een beetje denken aan chili con carne. Deze bonenschotel is niet heel erg pittig. De basis van de bonenschotel zijn kidneybonen, maïs en (gezeefde) tomaten. De salami zorgt voor een licht pittige smaak. Op het laatst worden er nog wat pinda’s en peterselie over de bonenschotel gestrooid. De pinda’s geven een lekkere bite aan het gerecht. Leuke toevoeging!
Bonenschotel met salami en pinda's; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; salami; kidneybonen; maïs; passata; gezeefde tomaten; pinda

Bonenschotel met salami maken

Deze bonenschotel is eenvoudig om te maken en staat binnen een half uur op tafel. Voor dit gerecht fruit je wat ui, knoflook en peper aan. Vervolgens bak je wat blokjes salami mee. Je maakt de bonenschotel af door gezeefde tomaten, kidneybonen en maïs toe te voegen. Voor het serveren bestrooi je het gerecht met grofgehakte pinda’s en peterselie.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze bonenschotel met salami afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 620 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 49 gram
Vet per portie: ca. 28 gram
Eiwit per portie: ca. 35 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten die snel klaar zijn

Deze bonenschotel met salami staat binnen een half uur op tafel. Voor mij zijn alle recepten die binnen 30 minuten op tafel staan snel klaar. Kijk HIER voor meer recepten die snel klaar zijn.

Meer mediterrane recepten

Een mediterraan recept is een recept uit de  keuken van landen rondom de Middellandse zee. Denk bijvoorbeeld aan de keukens van Spanje, Italië of Griekenland.

Kenmerkend voor de mediterrane keuken zijn recepten met veel verse groenten, vis en mager vlees. Verse kruiden en ingrediënten van  goede kwaliteit zorgen voor veel smaak in de gerechten.

Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Bonenschotel met salami

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword kidneybonen, maïs, peterselie, pinda, salami
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 620 kcal

Ingrediënten

  • 2 blikken kidneybonen (netto 400 gram)
  • 1 blik maïs (netto 400 gram)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 rode pepers
  • 250 gram salami (worst)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1-2 eetlepels tomatenpuree
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel suiker
  • paprikapoeder
  • 2-3 eetlepels geroosterde gezouten pinda's
  • 4 takjes peterselie

Bereiden

  1. Giet de kidneybonen en maïs in een zeef, spoel af en laat uitlekken.

  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaden en zaadlijsten. Was de peper en snijd in dunne ringen. Verwijder het vel van de salami, snijd de worst in de lengte in vieren en snijd in plakken.
  3. Verhit de olijfolie in een pan. Fruit er de ui, knoflook en rode peper in. Voeg de salami toe. Roer de tomatenpuree erdoorheen en bak kort mee. Blus af met de gezeefde tomaten. Breng aan de kook en laat 3-4 minuten koken. Breng op smaak met zout, peper, de suiker en paprikapoeder.
  4. Hak ondertussen de pinda's grof. Was de peterselie, schud hem droog en hak de blaadjes in reepjes. Meng de pinda's met de peterselie.
  5. Voeg de kidneybonen en maïs toe aan het chilipannetje en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi voor het serveren met het pinda-peterseliemengsel.

Notities

Tip: vervang de rode peper eventueel door een snufje gedroogde chilivlokken. Voeg de chilivlokken dan tegelijk met zout, peper, suiker en paprikapoeder toe.

Dit recept voor een Bonenschotel met salami en pinda’s is gebaseerd op een recept uit het tijdschrift Foodies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.