Bonen met gehakt en perzik

Bonen met gehakt en perzik is voor mij een gerecht met veel herinneringen. Vroeger maakte mijn moeder dit regelmatig voor ons klaar. Toen ik op kamers ging wonen, maakte ze een extra grote portie en gaf me dat mee om op te warmen. Het was een van de eerste gerechten die ik zelf leerde koken en nog steeds maak ik het regelmatig klaar.

bonen met gehakt en perzik; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; sperziebonen; witte bonen; gehakt; perzik

Bonen met gehakt en perzik

Dit gerecht van sperziebonen, witte bonen, gehakt en perzik staat binnen 25 minuten op tafel en is dan ook een perfect gerecht voor een doordeweekse dag. De bonen met gehakt en perzik worden op smaak gebracht met ketjap en sambal, waardoor het gerecht mild pittig is. Een erg lekkere combinatie.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze bonen met gehakt en perzik afdrukken.

Sperziebonen schoonmaken

Ik maak deze maaltijd graag klaar als ik weinig tijd (of zin) heb om te koken. Om tijd te besparen gebruik ik vaak een zakje schoongemaakte sperziebonen. Iets duurder, maar veel makkelijker. Dan hoef je voor dit gerecht alleen maar een rode ui te snijden en de perziken wat kleiner te snijden. Lekker snel, lekker makkelijk!

 

Bron recept bonen met gehakt en perzik: Allerhande

Bonen met gehakt en perzik

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Bereidingstijd 25 minutes
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 pot witte bonen (netto ca. 350 gram)
  • 1 blikje perziken (netto ca. 225 gram)
  • 1 ui
  • 1 eetlepel (arachide)olie
  • 250 gram sperziebonen
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal
  • zout
  • peper

Bereiden

  1. Sperziebonen schoonmaken en halveren. Sperziebonen in ca. 15 minuten net gaar koken en afgieten.

  2. Witte bonen in een vergiet onder koud stromend water afspoelen en uit laten lekken.
  3. Ui pellen en snipperen. In een koekenpan olie verhitten en ui ongeveer 3 minuten zachtjes bakken.

  4. Gehakt aan ui toevoegen en in ongeveer 6 minuten rul en gaar bakken.
  5. Perziken in stukjes snijden.

  6. Ketjap, sambal, witte bonen en sperziebonen aan gehaktmengsel toevoegen en al omscheppend in ongeveer 5 minuten goed doorwarmen. Perzikschijfjes toevoegen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Met deksel op de pan het mengsel nog 1 minuut zachtjes verwarmen.

 

Volg receptentesten.nl op social media