Bleekselderijsalade met appel en walnoten

Deze bleekselderijsalade met appel en walnoten is een variant op de bleekselderij salade met komkommer en maïs die ik eerder maakte. De dressing van de salade is hetzelfde, maar in plaats van komkommer en maïs heb ik nu appels en walnoten aan de bleekselderij toegevoegd. Het resultaat is een lekker knapperige salade, die bij heel veel dingen past.

Bleekselderijsalade met appel en walnoten; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; salade; bleekselderij; appel; appels; walnoot; walnoten

Bleekselderijsalade met appel en walnoten maken

Deze bleekselderijsalade is heel eenvoudig om te maken. Je hoeft alleen maar de bleekselderij en de appel in stukjes te snijden en de walnoten grof te hakken. Vervolgens klop je de ingrediënten voor de dressing door elkaar en mix je de groenten door de dressing.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze bleekselderijsalade met appel en walnoten afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Mosterd

De mosterd in de dressing van deze bleekselderij salade met appel en walnoten geeft een lekkere pittigheid aan de salade. Gebruik dan ook het liefst een lekker pittige mosterd voor dit gerecht. Ik heb voor deze salade bijvoorbeeld een grove Zaanse mosterd gebruikt.

Lekker bij

Een bleekselderij salade past bij heel veel gerechten, maar vooral bij vlees. Deze bleekselderijsalade met appel en walnoten is erg lekker bij een stukje wild vlees.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 225 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 15 gram
Vet per portie: ca. 18 gram
Eiwit per portie: ca. 3 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten van bijgerechten

Een lekkere salade, komkommer of toch liever iets warms? Kijk HIER voor alle recepten van bijgerechten op deze website.

Bleekselderijsalade met appel en walnoten

Deze bleekselderijsalade met appel en walnoten is een lekker knapperige salade, die bij heel veel dingen past. Vooral lekker bij wild of een ander stukje vlees.

Menugang Bijgerecht
Keyword appel, bleekselderij, walnoten
Bereidingstijd 15 minutes
Porties 4 personen
Voedingswaarde 225 kcal

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • 2 appels (bijvoorbeeld Jonagold)
  • handje walnoten grof gehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 2 theelepels mosterd
  • peper
  • zout

Bereiden

  1. Verwijder de stronk van de bleekselderij en snijd de stengels in dunne plakjes.  schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes.

  2. Klop in een kom een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de bleekselderij, appels en walnoten toe en schep om.

Notities

Lekker bij: wild of ander vlees

Volg receptentesten.nl op social media