Bananenijs

Dit is een snelle manier om bananenijs te maken. Je hebt wel een ijsmachine nodig, maar om het ijs te maken hoef je alleen maar alle ingrediënten te pureren. De smaak van de bananen komt goed naar voren in dit ijs. Wel merkte ik dat er wat ijskristallen ontstonden bij het invriezen van het ijs. IJskristallen duiden er meestal op dat er teveel melk in het ijs is verwerkt. Maar de smaak van dat ijs maakt een kristalletje meer dan waard.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor dit bananenijs afdrukken.

reept; recepten; nagerecht; nagerechten; bananenijs; banaan; bananen; ijs

Bananenijs serveren

Als je zelf ijs maakt, is het vaak niet schepklaar als het uit de vriezer komt.

Je kunt het ijs uiteraard een half uur voor het serveren uit de vriezer halen, zodat het wat zachter wordt. Ik heb voor dit bananenijs een andere oplossing geprobeerd: ik heb het ijs ingevroren in een siliconen taartvorm. Toen ik het ijs uit de vriezer haalde, kon ik de vorm heel eenvoudig verwijderen en het ijs in stukken snijden.

Basterdsuiker

In het oorspronkelijke recept wordt lichtbruine basterdsuiker gebruikt. Nu had ik dat niet in huis en daarom heb ik het vervangen door een eetlepel witte basterdsuiker en een eetlepel donkerbruine basterdsuiker. Door de bruine basterdsuiker wordt het ijs wat geliger en dat past uiteraard prima bij bananenijs.

 

Bron van recept van bananenijs: Allerhande

Bananenijs

Menugang Nagerecht
Voorbereiden 10 minutes
IJsmachine 45 minutes
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 75 ml slagroom
  • 150 ml volle melk
  • sap van een halve citroen

Bereiden

  1. Pel de bananen en snijd in stukken. 

  2. Doe de bananen, vanillesuiker, basterdsuiker, slagroom, melk en citroensap in een kom en pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde puree.

  3. Schenk het mengsel in de ijsmachine en laat ca. 45 minuten draaien totdat het ijs klaar is. Schep het ijs uit de ijsmachine en serveer direct of schep het in een vorm om in te vriezen.

Volg receptentesten.nl op social media