Andijvie maaltijdsalade met kip en abrikozen

Dit recept voor een andijvie maaltijdsalade met kip en abrikozen maak ik al vele jaren klaar. In de loop van de jaren heb ik het recept hier en daar wat aangepast, maar het is in grote lijnen nog steeds hetzelfde. Het is een goed gevulde salade met een lekkere dressing op basis yoghurt, crème fraîche en kerrie. Andijvie maaltijdsalade met kip en abrikozen; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; andijvie; mais; cashewnoot; cashewnoten; kip; kipfilet; kerrie

Andijvie maaltijdsalade met kip en abrikozen maken

Ik houd van lekker eten, maar ook van gemak. Daarom gebruik ik voor deze salade kant en klaar gesneden andijvie en abrikozen uit blik. De salade staat daarmee snel tafel. Je maakt eerst een dressing van crème fraîche, yoghurt, kerriepoeder en honing. Vervolgens schep je andijvie, maïs, gebakken kipfilet, cashewnoten en abrikozen door de dressing.

De kipfilet is in dit recept erg lekker. De kipfilet wordt eerst gemarineerd in citroensap waardoor deze lekker mals wordt, daarna worden de stukjes even door de bloem gehaald waardoor ze bij het bakken juist weer een knapperig korstje krijgen.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze andijvie maaltijdsalade met kip en abrikozen afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Abrikozen

Ik gebruik in dit recept abrikozen uit blik. Maar ik heb heel lang deze salade klaargemaakt met gedroogde abrikozen. Neem in dat geval 100 gram gedroogde abrikozen. Laat de abrikozen in een bakje met een voldoende water in de magnetron op vol vermogen ca. 5 minuten wellen. Giet de abrikozen af, laat afkoelen en snijd in stukjes.

Mijn moeder vervangt de abrikozen uit blik door perziken. Ook lekker.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 610 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 38 gram
Vet per portie: ca. 34 gram
Eiwit per portie: ca. 40 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Maaltijdsalades

Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.

Andijvie maaltijdsalade met kip en abrikozen

Deze andijvie maaltijdsalade met kip en abrikozen is een goed gevulde salade met een lekkere dressing op basis van yoghurt, crème fraîche en kerrie.

Menugang Hoofdgerecht
Keyword abrikozen, andijvie, cashewnoten, kipfilet
Bereidingstijd 35 minutes
Porties 2 personen
Voedingswaarde 610 kcal

Ingrediënten

  • 1 blikje abrikozen
  • 1 citroen
  • 250 gram kipfilet in blokjes
  • 1 blikje maïs afgespoeld en uitgelekt
  • 3 eetlepels bloem
  • zout
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • peper
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 250 gram andijvie in reepjes

Bereiden

  1. Citroen uitpersen. Kipfilet mengen met helft van het citroensap en ca. 10 minuten laten intrekken.

  2. In een diep bord bloem met 1 theelepel zout mengen. Kipfilet door de bloem wentelen, zo dat alle kanten ermee bedekt zijn. Overtollig bloem van kipfilet schudden.

  3. In een kom crème fraîche, yoghurt, honing, kerriepoeder en rest van het citroensap tot saus kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.
  4. In een koekenpan boter verhitten. Kipfilet in ca. 8 minuten goudbruin bakken. Kipfilet uit de pan nemen en laten afkoelen.
  5. In een kom dressing, maïs, kip, andijvie, cashewnoten en abrikozen voorzichtig door elkaar scheppen. Verdelen over 2 borden.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *