Aardbeien-mascarpone ijs

Wij zijn dol op ijs! Ben & Jerry’s en Häagen-Dazs zijn absolute favorieten, maar zelfgemaakt ijs is nog lekkerder. Vooral dit aardbeien-mascarpone ijs, waarbij je de aardbeien heel erg goed proeft.

Aardbeien-mascarpone ijs; recept; recepten; nagerecht; nagerechten; ijs; aardbei; aardbeien; mascarpone;

Aardbeien-mascarpone ijs maken

Op zich is dit aardbeien-mascarpone ijs heel erg snel gemaakt. Je hoeft alleen maar aardbeien te pureren met mascarpone en suiker. De meeste tijd gaat naar het draaien van het ijs en het verder invriezen.

Op de bovenstaande foto komt het ijs net uit de ijsmachine. Het is dan wel ijs, maar nog erg zacht. Na het draaien van het ijs in de ijsmachine moet het nog ongeveer 4 uur in de vriezer om goed hard te worden.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze aardbeien-mascarpone ijs afdrukken.

IJsmachine

Er zijn ijsmachines in verschillende soorten, maten en prijzen. Ik ben ooit begonnen met een heel simpele ijsmachine, waarbij de kom eerst in de vriezer moest. Dat nam veel ruimte in beslag en het kwam regelmatig voor dat ik de kom niet in de vriezer had staan op het moment dat ik ijs wilde gaan maken.

Daarom heb een zelfvriezende ijsmachine gekocht. Een zelfvriezende ijsmachine koelt zelf het ijs terwijl je het draait. En omdat je de kom niet hoeft in te vriezen, kun je meerdere porties ijs achter elkaar maken.

Voedingswaarde

Onderstaand recept is voldoende voor ongeveer een halve liter ijs. Ik schep dit ijs meestal in kleine bekertjes van ca. 125 ml. Onderstaande voedingswaarde is daarop gebaseerd.

Voedingswaarde per portie: ca. 345 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 26 gram
Vet per portie: ca. 26 gram
Eiwit per portie: ca. 4 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Aardbeien-mascarpone ijs

Menugang IJs, Nagerecht
Keuken Italiaans
IJsmachine 45 minutes
Bereidingstijd 10 minutes
Porties 4 porties
Voedingswaarde 345 kcal

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien gewassen en schoongemaakt
  • 250 gram mascarpone
  • 80 gram fijne kristalsuiker

Bereiden

  1. Pureer de aardbeien, suiker en mascarpone tot een gladde massa.

  2. Schep het mengsel in de ijsmachine en draai het tot ijs, volgens de instructies van de ijsmachine.

  3. Verdeel het ijs in 4 porties en laat nog ca. 4 uur verder vriezen in de diepvries.

  4. Neem het ijs ca. 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.

Bron aardbeien-mascarpone ijs: dit recept heb ik gevonden op de website van Galbani.

Volg receptentesten.nl op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *